FETÖ'nün "eğitim ablası"nın faaliyetleri iddianamede

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "eğitim ablası" olduğu iddia edilen ve ByLock kullandığı belirlenen tutuklu sanık Havva Y. hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
FETÖ'nün "eğitim ablası"nın faaliyetleri iddianamede

FETÖ soruşturması kapsamında mayıs ayında tutuklanan 47 yaşındaki sanıkla ilgili "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hazırlanan iddianame, Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Havva Y'nin, ByLock yazışmalarında, gruptaki üyelere örgüt elebaşı Fetullah Gülen'den gelen mesajları yönlendirdiği öne sürüldü. 

Sanığın, FETÖ elebaşının, Hazreti Muhammed ile görüştüğü yalanını yaydığı belirtilen iddianamede, örgüt üyelerinden finansal taleplerde de bulunduğu kaydedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER