için kaldı

Cemil Usta kimdir? Süper Lig'de Cemil Usta sezonu

Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun Cemil Usta sezonu olarak belirlenmesi dolayısıyla ünlü futbolcunun ismi, internet üzerinden araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Peki, Cemil Usta kimdir? Futbolculuk döneminde hangi takımlarda oynamıştır? İşte, Cemil Usta hakkında merak edilen bazı detaylar

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cemil Usta kimdir? Süper Lig'de Cemil Usta sezonu

Cemil Usta, 1 Ocak 1951'de Trabzon'da dünyaya gelmiş ve futbola 1967 yılında Sebat Gençlik kulübünde başladı. 1970 yılında o zaman 2. Lig'de yer alan Trabzonspor'a transfer olduktan sonra 1973-1974 sezonunda Bordo-Mavili forma ile 1. Lig'e yükselme sevinci yaşadı.

1975-1976 ve 1976-1977 sezonlarında üst üste iki şampiyonluk kazanarak Anadolu devrimini gerçekleştiren efsane Trabzonspor kadrosunun sol beki olan Cemil Usta, 1976 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası'nda kazanılan 1-0'lık tarihi Liverpool galibiyetinin golünü attı.

Güçlü fiziği, kuvvetli ayakları ve duvar gibi sertliği nedeniyle "Dozer" lakabını alan Türk futbolunun aşılmaz kalesi Cemil Usta, uzun yıllar Trabzonspor'un kaptanlığını yaparken 2 kez A Milli Takım formasını giydi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER