Bodrum'un beyazına en çok 'begonvil' yakışır

Muğla'nın beyaz evleriyle ün salan Bodrum ilçesinde evleri sarıp sarmalayan begonvil çiçekleri, oluşturduğu muhteşem renk armonisiyle görenleri hayran bırakıyor.

F5HABER F5HABER
Bodrum'un beyazına en çok 'begonvil' yakışır

MUĞLA(AA) - Bodrum ilçesindeki beyaz evleri sarıp sarmalayan farklı renklerdeki begonvil çiçekleri, turistik ilçeye ayrı bir güzellik katıyor.

Bodrum'un adıyla bütünleşen ve 20'ye yakın türü bulunan begonvil çiçekleri, yarımadadaki evlerin hemen hepsinin bahçesinde ve cephelerinde boy gösteriyor.

Peyzaj Mimarları Odası Muğla Temsilcisi Yüksek Peyzaj Mimarı Figen Uyanık, "Literatürlerde geçen tarih 1768'dir. Akdeniz iklimine uygun yerlerde bu bitkiyi artık bol bol görmekteyiz. Begonvil son 50 yılda Bodrum'da da ivmelendi. Bunun sebebi de yetiştirilmesi ve bakımının kolay olması. Görsellikteki etkisi de muhteşem olduğu için, Bodrum halkının bunu çok sevmesi, gelenlerin de beğenmesiyle hızlı bir şekilde çoğaldı." dedi.

Bodrumlu sanatçılar da begonvil aşığı

Begonvili çok seven şarkıcı Yonca Evcimik, ilçeyi "sığınak" gibi gördüğünü dile getirdi. Evcimik, Bitez Mahallesi'ndeki evinde de begonvillerin bulunduğunu anlattı.

"Halikarnas Balıkçısı" Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın Bodrum'un girişinde ilçeye duyduğu sevgisini anlatan sözünü okuyan ve ilçeden bir daha ayrılamayan sanatçılardan biri de ünlü şarkıcı Fedon.

İlçenin Torba Mahallesi'ndeki evinde 21 yıldır sakin bir yaşam süren Fedon, "Burada yaşamaktan son derece mutluyum. Havasıyla olmayan trafiğiyle begonvilleriyle dostluklarıyla deniziyle benim için en güzel yer Bodrum." diye konuştu.

Fedon, "Su istemeyen, bakımı çok kolay bir çiçektir. Her türlü zorluğa göğüs gerer, kışı, yazı yaşar, susuzluğu yaşar. Buna rağmen kapris yapmadan bu güzelliğe sahip bir çiçektir." dedi.

Muhabir: Ali Ballı

SONRAKİ HABER