Şehit uzman çavuş Adıgüzel bayram sonrası evlenecekti

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan jandarma komando uzman çavuş Latif Adıgüzel'in, Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan baba evine ateş düştü. Nişanlı olan 24 yaşındaki uzman çavuş Adıgüzel'in, Kurban Bayramı'nda memleketine gelerek, düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

F5HABER F5HABER
Şehit uzman çavuş Adıgüzel bayram sonrası evlenecekti

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan jandarma komando uzman çavuş Latif Adıgüzel'in, Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan baba evine ateş düştü. Nişanlı olan 24 yaşındaki uzman çavuş Adıgüzel'in, Kurban Bayramı'nda memleketine gelerek, düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesen bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen uzman çavuş Latif Adıgüzel'in yakıları, bir ay önce Emine Altıntaş ile nişanlandığını, ailesinin düğün hazırlıkları yaptığını söyledi. Askerlik görevi sonrasında sınava girerek uzman çavuş olan Latif Adıgüzel'in ilk görev yerinin Diyarbakır'ın Kulp ilçesi olduğu, sonrasında ise Lice ilçesine görevlendirildiği belirtildi.

AİLESİNE GECE HABER VERİLDİ

Nevşehir'in Acıgöl ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Aksaray Caddesi Papatya Sokak'ta oturan Adıgüzel ailesinin evine giden Acıgöl İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri burada baba Mustafa Adıgüzel ve anne Hatice Adıgüzel'e oğullarının şehit düştüğü haberini verdi.

Şehidin babası Mustafa Adıgüzel, en son dün öğleden önce konuştuğu oğlunun "İyiyim, bir sorun yok" dediğini söyledi. Türkiye'nin sahipsiz olmadığını, iki oğlunun daha olduğunu, kendisinin de teröristlerle çarpışmak için askere gitmek istediğini belirten baba Mustafa Adıgüzel, "Düğünü için hazırlık yapıyorduk. Dün yatağını yorganını hazırladılar. Oğlum, ' izin alabilirsem Kurban Bayramı sonrasında düğün yapalım, iyiyim bir sorun yok' diyordu. Ama iki gündür sesi bir değişik geliyordu. Devamlı arıyordum. Sesinin farklı gelmesini 'yeni uyandım' ondandır falan diyordu. Askerden geldikten bir ay sonra uzmanlık sınavını kazanarak gitti. Göreve başlayalı yaklaşık bir yıl olmuştu. 'Babam yaşlandı, bundan sonra çalışamaz, ben yardımcı olayım' düşüncesinden dolayı uzmanlığa başvurdu" dedi.

Kendi oğlunun şehit olabileceğini düşündüğünü ancak olayların düzeleceğini umut ederek fazla sorun yapmamaya çalıştığını kaydeden şehidin babası Mustafa Adıgüzel "Şehit haberlerini duyduğumda 'Allah, anasına babasına sabırlar versin' diyordum. Ben gitmeyim, o gitmesin, kim gidecek. Orası da vatan toprağıdır. Bir taşını onlara kurban ederim. Beni alsınlar, giderim. Bu vatan borcudur" diye konuştu.

Şehidin dedesi Latif Adıgüzel ise, kendi adını taşıyan torununun bir ay önce nişanlandığını, en son 3-5 gün önce konuştuğunu, cenazenin bugün ikindi namazından sonra kaldırılacağını söyledi.

Şehidin annesi Hacer Adıgüzel ise gözyaşı dökerken, "Bayramın haftasına düğünü olacaktı. İki gündür düğün hazırlıklarıyla uğraşıyorduk. İki gündür nişanlısı Emine ile konuşurken 'Annemin ağlamaklı sesini duyuyorum, annemi benimle konuşturma' diyormuş. Annem ağlıyor diye konuşmamış. Yavrumun sesini bir kez duysaydım. Şimdi beni yavrum, ciğerim ağlatmadı mı? Göreve giderken nişanlısına 'Annem, sesimden biliyor, üzülüyor' diye bana söylemesi için yemin ettirmiş" dedi. Daha önce şehit haberlerini alınca ağladığını, "Allah'ım bana da kara haber gelecek" dediğini anlatan Hacer Adıgüzel, "Haber ne zaman gelecek bilmiyordum. Önceleri şehit olanlara ağlıyordum, şimdi kendi kuzuma ağlıyorum. Şimdi ciğerimin haberini getirdiler, kendini getirmediler. Televizyonlarda gördüğüm analara ağlarken şimdi kendi yavruma ağlıyorum. Rabbim verdi, tekrar Rabbim aldı. Sabır ver Ya Rabbi. Sen benden daha çok seviyormuşsun ki, benden aldım Rabbim" diye dua etti.

(DHA - Sinan KORKMAZER)
SONRAKİ HABER