Hayvanseverlerden kaybolan köpekler için eylem

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesinde 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeği bulunmasına, Uşaklı hayvanseverlerin tepkisi sürüyor. Olaya tepki olarak Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu tarafından düzenlenen eyleme Eğitim-Sen Uşak Şubesi'de destek verdi. Dövizlerin açıldığı eylemde bir köpeğin tasmasına asılan...

F5HABER F5HABER
Hayvanseverlerden kaybolan köpekler için eylem

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesinde 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeği bulunmasına, Uşaklı hayvanseverlerin tepkisi sürüyor. Olaya tepki olarak Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu tarafından düzenlenen eyleme Eğitim-Sen Uşak Şubesi'de destek verdi. Dövizlerin açıldığı eylemde bir köpeğin tasmasına asılan 'Arkadaşlarım nerede' yazılı döviz dikkat çekti.

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesinde 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeğinin bulunması Uşak Belediyesi önünde toplanan grup tarafından protesto edildi. Grup adına basın açıklaması yapan Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, "Bildiğiniz üzere dün sabaha karşı 04.00 sularında Çivril civarında park halindeki bir kamyonetin kasasında çok sayıda köpek bulundu. Kasa emniyet güçleri tarafından açıldığında ortaya çıkan manzara korkunçtu. Ne yazık ki 50 tanesi ölmüştü. Ölen canlar gömülmek üzere araçtan indirilirken, geri kalan yarı canlı köpeklerin ise aynı araç ve aynı şoförle yola çıkmasına izin verilmişti. Araçta kalan köpekleri bularak hayata döndürebilmek umuduyla bütün gün süren uğraşlarımıza rağmen ne araca ne de şoföre bir daha ulaşılamamıştır" dedi.

(DHA - Yavuz KUŞDEMİR)
SONRAKİ HABER