Türk Konseyi atağa kalktı

Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan’ın üye olduğu Türk Konseyi’nin genel sekreteri Baghdad Amreyev, işbirliğini arttırmak amacıyla iş konseyi kurulacağını belirterek, “10. yıldönümü nedeniyle ekimde yapacağımız zirvenin teması, ülkelerin KOBİ’lerinin geliştirilmesi olacak ve bu zirvede yaklaşık 600-700 milyon dolarlık bir yatırım fonu onaylanacak” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türk Konseyi atağa kalktı

TÜRKİ cumhuriyetler arasında ekonomik ve sosyal işbirliği amacıyla kurulan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi), bu işbirliğini artırmak amacıyla atağa kalktı. Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan’ın üye olduğu konseyin yaptığı çalışmalar çerçevesinde, ülkelerin özel sektörünü bir araya getiren ortak iş forumu oluşturulacak, okullarda ortak Türk tarihi ve Türk coğrafyası kitapları okutulacak ve ortak yayın yapan bir televizyon kanalı kurulacak.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Genel Sekreter Yardımcısı Kısmat Gozalov ve diğer yöneticiler tarafından konseyin faaliyetlerinin anlatılması amacıyla dün İstanbul’da bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Amreyev, 10 yıl önce kurulan konseyin, üye ülkeler arasında ekonomiden turizme, gençlik ve spordan eğitime 14 farklı alanda işbirliği yürüttüğünü söyledi. Amreyev, “Bugüne kadar 13’ü dışişleri bakanları arasında olmak üzere toplamda 48 bakan toplantısı, 125 çalışma grubu ve uzmanlar toplantısı, pek çoğu uluslararası düzeyde olmak üzere 21 konferans, forum, mesleki eğitim programı ile gençlik kampları ve festivalleri yaptık” diye konuştu.

ORTAK İŞ FORUMU

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER