için kaldı

Kiracısını çıkarana 3 yıl sınırlama

Ev sahipleri, herhangi bir ihtiyaçtan dolayı (ev yenilenmesi, kentsel dönüşüm gibi) kiracısını evden çıkardığında 3 yıl boyunca başka bir kiracıya evi kiralayamayacak.

POSTA POSTA
Kiracısını çıkarana 3 yıl sınırlama

Borçlar Kanunu’na eklenen yeni bir maddeyle “Kiraya veren, gereksinim amacıyla kiralananın boşaltılmasını sağladığında, haklı sebep olmaksızın, kiralananı üç yıl geçmedikçe eski kiracısından başkasına kiralayamaz” denildi. Yeni maddede şu ifadeler yer aldı: “Eski kiracının, yeniden inşa ve imarı gerçekleştirilen taşınmazları, yeni durumu ve yeni kira bedeli ile kiralama konusunda öncelik hakkı vardır. Bu hakkın, kiraya verenin yapacağı yazılı bildirimi izleyen bir ay içinde kullanılması gerekir. Bu öncelik hakkı sona erdirilmedikçe, taşınmaz üç yıl geçmeden başkasına kiralanamaz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER