Bedelli Askerlik başvuruları bugün son! Bedelli askerlik kuraları ne zaman çekilecek?

Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin başvurularında sona gelindi. Bedelli askerlik son başvuru tarihi 31 Temmuz yani bugün. Bedelli askerlik başvurularını yapanlar internette Bedelli askerlik kuraları ne zaman çekilecek? sorusunu aratıyor. İşte bedelli askerlik ile ilgili detaylar…

POSTA POSTA
Bedelli Askerlik başvuruları bugün son! Bedelli askerlik kuraları ne zaman çekilecek?

Bedelli askerlik düzenlemesinin yasalaşarak yürürlüğe girmesiyle birlikte başvuru sürecinde bugün sona gelindi. Peki, Bedelli askerlik kuraları ne zaman çekilecek? İşte Bedelli Askerlik ile ilgili detaylar…

Yedek subay ve yedek astsubay olma hakkına sahip olanlardan 2019'da silah altına alınmak isteyip yoklaması olmayanlar, bugün e-Devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

Bedelli askerlik kura çekilişleri ise 2020 Ocak ayında yapılacak ve duyurulacak. Hak sahiplerinin bir aylık temel askerlik eğitimi için silahaltına sevkleri 2020 Mart ayından itibaren başlayacak.

Kanun'un yürürlüğe girdiği 26 Haziran 2019'da yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumda olanlar, ödemelerini 1 Kasım 2019'a kadar, diğer hak sahibi yükümlüler ise 31 Aralık 2019'a kadar yapacak.

Bedelli askerlik 2019 yılı bedeli 33 bin 230 TL olarak belirlenmişti. Ödemeler, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT şubelerine veya mal müdürlüklerine yapılacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER