için kaldı

Ülkesinde gol kralıydı Türkiye'de garson!

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan yüz binlerce Suriyeli arasında bir dönem ülkesinin önde gelen sporcuları da bulunuyor.

F5HABER F5HABER
Ülkesinde gol kralıydı Türkiye'de garson!

Ülkenin en önemli futbol kulüplerinden El Jaish'de forma giyen ve Suriye Gençler Futbol Ligi'nde iki sezon gol kralı olan İbrahim El Ahmed, İzmir'deki günlerini bir lokantada garsonluk yaparak geçiriyor. AA muhabirine açıklama yapan 22 yaşındaki forvet oyuncusu El Ahmed, Al Shorta takımında başladığı futbol yaşamını El Jaish takımında sürdürdüğünü, genç takımın ardından son olarak as kadrosuna alındığını ancak iç savaş sonrası bu kariyerinin son bulduğunu söyledi.

El Jaish genç takımında 2006 ve 2009 yıllarında gençler liginde gol kralı olduğunu anlatan El Ahmed, 2009 yılında Suriye Genç Milli Takımı'na seçilmesine rağmen iç savaşla birlikte takımın maç yapamaması nedeniyle oynayamadığını belirtti.

El Ahmed, bu dönemde Şam'daki hükümet karşıtı protestolara katıldığı için iki kez hapse atıldığını, üçüncü kez tutuklandığında ise silah kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını ifade ederek bulunduğu cezaevinden kaçarak 1 ay önce Türkiye'ye sığındığını anlattı.

Avrupa'daki bazı kulüplerle temasa geçtiğini, ancak sınırı geçemediği için şu an beklemede olduğunu kaydeden El Ahmed, cezaevinde kaldığı 1,5 yıllık süre içinde antrenman yapamadığını, yeni bir hayata alışmaya çalıştığı İzmir'de bir arkadaşının çalıştırdığı Suriye lokantasında garsonluk yaptığını dile getirdi.

İzmir'de antrenmanlara tekrar başlayacağını belirten El Ahmed, "Türkiye'deki kulüplerle görüşmek istiyorum. Ancak hiçbir bağlantım yok. Burada çeşitli kulüplerde oynayan arkadaşlarım var. Onlarla görüşüyorum. Türkiye'de özellikle PTT 1. Lig ya da Spor Toto 2. Lig takımlarıyla görüşmek istiyorum. Türk takımlarından bana bir fırsat vermelerini istiyorum.

Kariyerime kaldığım yerden devam edeceğime inanıyorum. Kendime güveniyorum" dedi. 2009 yılında Kuveyt'te bir takımın kendisini transfer etmek istediğini ancak protesto eylemlerine katıldığı gerekçesiyle kulübünün bunu istemediğini belirten El Ahmed, kulübün ismini, takım listesinden sildiğini de öne sürdü.

SONRAKİ HABER