için kaldı

'Siz böyle oynayın ben eleştirilere göğüs gererim!'

Fatih Terim, Sneijder'in uzatmalardaki golüyle yıkılan futbolcularına soyunma odasında bu sözlerle ayağa kaldırdı:

F5HABER F5HABER
'Siz böyle oynayın ben eleştirilere göğüs gererim!'

Vatan gazetesinden Ali Can'ın haberine göre EURO 2008'den sonra belki de ilk defa Avrupa'ya korku salan bir futbol oynayan A Milli Futbol Takımımızın, Hollanda'yı elinden kaçırmasının üzüntüsünü yaşıyoruz ülke olarak. G.Saraylı Wesley Sneijder'in uzatma dakikalarında bulduğu gol tüm Türkiye'yi kahrederken, ay-yıldızlı futbolcular da karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından adeta yıkıldılar.

SERGİLENEN güzel futbolun karşılığını alamamanın verdiği hüzünle soyunma odasında ağızlarını bıçak açmayan oyuncuları, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ayağa kaldırdı. Yaptığı motivasyon konuşmasıyla kalan 5 maç öncesi herkese özgüven aşılayan İmparator lakaplı çalıştırıcı, 2016 Avrupa Şampiyonası şanslarını son ana kadar zorlamaları gerektiğine vurgu yaptı:

‘AYAĞA KALKMANIZ ŞART'

"MAÇTAN önce taktik tablosuna ne yazdıysak, sizlere ne söylediysek harfi harfine sahada uygulamaya koydunuz. Takım olarak bütünlüğünüz beni çok mutlu etti. Öyle ki 90 dakika boyunca oyundan hiç kopmadınız. Belki 2. golü de bulabilirdiniz ancak arkadaşlarınızın beklenmedik sakatlıklarından dolayı hesapta olmayan değişiklikler yapmak zorunda kaldık.

SİZ böyle oynayın, ben gelecek tüm eleştirilere göğüs gererim. Bu dakikadan sonra elimizden geleni yapacağız ve Avrupa Şampiyona'sı için %1 bile umudumuz olsa bu umut için son ana kadar savaşacağız. Galibiyet hakkımızdı. Olmadı diye de kafamız öne eğilmeyecek. Ayağa kalkıp mücadeleye devam. Hiçbir şey bitmiş değil."

SONRAKİ HABER