için kaldı

Rıdvan Dilmen teknik direktörlüğe geri mi dönüyor?

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, şartların oluşması durumunda sahalara dönebileceğini söyledi.

F5HABER F5HABER
Rıdvan Dilmen teknik direktörlüğe geri mi dönüyor?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen, moderatörlüğünü TRT spikeri Erdoğan Arıkan'ın yaptığı, konuk olarak ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in katıldığı ‘Tecrübe Konuşuyor' etkinliğinde konuşan Rıdvan Dilmen, şartların oluşması durumunda tekrar yeşil sahalara teknik direktör olarak dönebileceğini açıkladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Amir Çiçek, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Çelik, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bekir Çeker, çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Erdoğan Arıkan'ın, tekrar teknik direktörlüğe dönüp dönmeyeceği konusundaki sorusunu cevaplandıran Rıdvan Dilmen, "Bugüne kadar bu konuda bir yorum yapmadım, cevap da vermedim. Fenerbahçe'den ayrıldığımda yenilgisizdi. Adanaspor ile lige çıktık, Karşıyaka ile sonuncu iken ligi altıncı bitirdik. Başarının ölçüsünü biraz değerlendirmek gerekiyor. Altay ile 11 maç üst üste kazanmamıza rağmen, malum Diyarbakır olaylarından dolayı çıkamamıştık. Antrenörlüğümün, futbolculuğumun ve yorumculuğumun çok çok daha önünde olmasını isterim. Ama şu an Türkiye'deki futbol kulüplerinin yönetim tarzları ile onlarca antrenör arkadaşım var, ‘Aman yerinden kımıldama' diyorlar. Ama bir gün elbette o kulvarda da kendimizi göstereceğiz. Teknik adam olarak sahalara dönmem diyemem. İyi şartlar oluşur, özellikle gençler ile birlikte çalışabileceğim üç-dört yıllık bir proje olursa dönerim" dedi.

"BEN DE DAMDAN DÜŞTÜM"
Erdoğan Arıkan'n ‘Burada iğneyi biraz da kendime batırmak istiyorum. Rıdvan Dilmen'in teknik direktörlükte başarısız gösterilmesinin bir nedeni de medya. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusunu cevaplandıran Dilmen, Galatasaray - Kasımpaşa maçında Veysel ile ilgili medyada çıkan haberi örnek gösterdi. Dilmen, "Galatasaray-Kasımpaşa maçı bitti. Yayında biz Veysel Sarı ile ilgili hiçbir şey konuşmadık. Eve geldim internette ‘Galatasaray'a bu kadar hizmet etmedi' gibi şaibeli bir cümlem olmuş. Hem de Türkiye'nin en önemli gazetelerinin birisinin internet sitesinde haber yer almış. Başka bir yorumcu bu sözü söylese Veysel bu kadar rahatsız olmaz ama o kadar çok üzüldüm ki. Hiç kullanmadığım bir cümlenin sosyal medyada yayılması beni çok rahatsız etti. Yoksa biz özür de dilemesini biliriz, haddimizi de aştığımız bir zaman oluyordur. Ben bu güne kadar her sporcuya karşı sporcu kimliğim ile saygılı olmaya çalışıyorum, çünkü ben de damdan düştüm" dedi.

"FUTBOLCULARIN DA YÖNETİMDE OLMASI GEREKİR"
Rıdvan Dilmen, futbolcuların neden kulüp yönetimlerinde yer almadığı konusundaki soruya ise, "Türkiye'de şöyle bir imaj var. ‘Futbolcu yöneticilik yapamaz.' Kendim için söylemiyorum. Bizim aramızda yöneticilik yapabilecek yabancı dili ile futbolculuk kariyeri ile bilgisi ile sosyal yapısı ile yöneticilik yapabilecek çok önemli arkadaşlarımız var. 1977 yılından bu yana Gençlerbirliği Kulübü Başkanlığı yapan Sayın İlhan Cavcav geçenlerde ‘Kulüp başkanlığı 2 dönem olmalı' dedi. Zamanlaması bence manidar. Türkiye'de yönetici profillerinin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Sporun içinden gelen birisinin illaki başkan olması şart değil, yönetmek başka bir şey. Yönetecekler ile birlikte yönetim kurullarında olmamız gerektiğini düşünüyordum" dedi.

FUTBOL FEDERASYONUNU KULÜPLER YÖNETİYOR
Rıdvan Dilmen, sporcuların neden kulüplerin yönetimlerinde yer almadığı şeklindeki soruya, "Kulüpler yeterli oyu bugün toplasa Futbol Federasyonunu düşürürler. Türkiye'de kulüpler Futbol Federasyonunu yönetiyor. Türkiye'de kulüpleri Futbol Federasyonu'nun yönettiği gün Türk futbolu kurtulur" dedi.
Etkinliğin sonunda salonda izleyici olarak bulunan ve girişte numaraları verilen öğrenciler için çekiliş gerçekleşti. Çekilişte şanslı öğrencilere hediyeler verildi.

SONRAKİ HABER