için kaldı

Kırkpınar’ın şampiyonu ‘altın kemerle’ demokrasi şöleninde

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, altın kemeri ile birlikte Edirne'de düzenlenen demokrasi şölenine katıldı.

F5HABER F5HABER
Kırkpınar’ın şampiyonu ‘altın kemerle’ demokrasi şöleninde

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, altın kemeri ile birlikte Edirne'de düzenlenen demokrasi şölenine katıldı.

15 Haziran 2016 gecesi yaşanan askeri darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara çıkan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürmeye devam ediyor. Edirne'de de kent merkezinde bulunan Atatürk heykeli meydanında toplanan yüzlerce vatandaş demokrasi nöbeti ve şölenini sürdürüyor.

ALTIN KEMERLE DEMOKRASİ ŞÖLENİNE KATILDI"

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, 2016 final güreşlerinde rakibi başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek, bu yıl ki altın kemerin sahibi oldu. Başpehlivan Kara, Er Meydanı'nda yapılan gerekli sağlık kontrolleri ve testlerinin ardından boynunda altın kemeri ile kent merkezinde kurulan demokrasi şölenine gelerek, halkla beraber oldu. Kara'ya, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve pehlivan arkadaşları da eşlik etti.

"
ÇANAKKALE RUHU 15 TEMMUZ AKŞAMI TEKRAR TECELLİ ETMİŞTİR"

Demokrasi şölenine altın kemeri ile birlikte katılan başpehlivan Recep Kara, yaptığı konuşmasında, "
Demokrasi şölenimize hepiniz hoş geldiniz. Bir Edirne efsanesi olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, her yıl coşkuyla kutlanıyor. Recep Kara olarak tarihi Kırkpınar'larda bu yıl dördüncü başpehlivanlığı elde ettim. Allah'a şükürler olsun. 15 Temmuz akşamı bu millete darbe yapmak isteyen çeteler karşı bu millet göğsünü tanklara, toplara siper etmiştir. Biz Er Meydanı'nın yiğit pehlivanları olarak yeri gelir Er Meydanı'nda cenk ederiz, gerekirse tankın, topun karşısına çıkar vücudumuzu siper ederiz. Çanakkale ruhu 15 Temmuz akşamı tekrar tecelli etmiştir. Bütün dünya toplanıp ülkemize savaş açsa dahi bu milletin birliği, beraberliği devam ettikçe, Allah'ın izniyle sırtımızı kimse yere getiremeyecek" dedi.

"
MEYDANLARDAN AYRILMAYALIM, BİZİM GİDECEK BAŞKA ÜLKEMİZ YOK, BAŞKA TÜRKİYE YOK"

Kara, 15 Temmuz akşamı verilen mücadelenin bu akşam da tekrar her akşam olduğu gibi demokrasi nöbetiyle devam ettiğini dile getirerek, "
Bu millet, bu halk devletinin, milletinin arkasında olduğunu gösteriyor. Allah razı olsun. Ben darbe akşamı bu millete darbe yapmaya kalkışanlara karşı göğsünü siper edip canını vererek şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Polislerimize, askerlerimize, vatandaşımıza kurşun sıkan, bu memleketin ekmeğini yiyipte, bu memleketin silahıyla, topuyla, tüfeğiyle kurşun sıkan askerleri de lanetliyorum. Allah inşallah bu acıları bizlere bir daha yaşatmaz. Allah dirliğimizi, birliğimizi bozmasın. Çünkü bu vatan tek, sağçısıyla, solcusuyla, alevisiyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle biz bütünüz. Ve bütün dünyaya şu mesajı verdik; biz bir olduktan sonra evelallah bizim sırtımızı kimse yere getiremeyecek. Bu sıkıntı günler aşılana kadar bu meydanlardan ayrılmayın. Çünkü bizim gidecek başka ülkemiz yok, başka Türkiye yok" ifadelerini kullandı.

Başpehlivan Kara ve beraberindekiler, konuşmasının ardından şarkılar ve marşlar eşliğinde Türk bayraklarını sallayarak, demokrasi nöbetinde yer aldı.


Kırkpınar'ın şampiyonu ‘altın kemerle' demokrasi şöleninde

SONRAKİ HABER