Beşiktaş 2-1 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta maçında Beşiktaş sahasında Bursaspor'u 2-1 mağlup etti. Beşiktaş 53. dakikada Cenk Tosun'un penaltıdan attığı golle Bursaspor karşısında 1-0 öne geçti. Beşiktaş maçın 65. dakikasında, Cenk Tosun'un penaltı golüyle farkı ikiye çıkarttı. Bursaspor, Emre Taşdemir'in attığı golle farkı 1'e indirdi. Bursaspor yedek kulübesinde olan Sercan Yıldırım 90+4. dakikada hakeme gösterdiği tepkiler sonrasında peş peşe gördüğü sarı kartlar sonrasında kırmızı kart gördü.

F5HABER F5HABER
Beşiktaş 2-1 Bursaspor

Vodafone Arena'da konuk ekip Bursaspor'un golünü 90+1. dakikada Emre Taşdemir atarken ev sahibi Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 53. ve 65. dakikalarda penaltıdan Cenk Tosun attı. Bu arada Bursaspor yedek kulübesinde olan Sercan Yıldırım 90+4. dakikada hakeme gösterdiği tepkiler sonrasında peş peşe gördüğü sarı kartlar sonrasında kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 32 yaparak aynı puana sahip Medipol Başakşehir'in ardından ikinci sırada kalırken Bursaspor 24 puanda kaldı.

MAÇIN CANLI ANLATIMI!

BEŞİKTAŞ - BURSASPOR

HAKEM: Bülent Yıldırım
STAT: Vodafone Arena
SAAT: 19:00
YAYIN: Lig TV
SAKATLAR: Caner, Talisca (Beşiktaş) / Şamil, Sane, Serdar, Furkan, Kubilay (Bursa)
CEZALI: Quaresma

BEŞİKTAŞ: 2 - 1 :BURSASPOR

90. dakika:Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor. Bu sonuçla puanını 32 yapan Beşiktaş, 14. haftayı averajla Medipol Başakşehir'in ardından 2. sırada kapatırken, Bursaspor, 24 puanla 5. sırada kalıyor.

90. dakika: Gördüğü sarı kartın ardından hakeme itirazlarını devam ettiren Sercan Yıldırım, ikinci sarı karttan kırmızı kart görüyor.

90. dakika: Topsuz alanda hakeme itirazlarda bulunan Adriano, sarı kart görüyor.

90. dakika: Adriano'nun sarı kart gördüğü pozisyonda hakeme itirazlarda bulunan Sercan Yıldırım, sarı kart görüyor.

90. dakika: Beşiktaş, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Oğuzhan Özyakup'un yerine Gökhan İnler'i oyuna alarak kullanıyor.

90. dakika: GOOOLL!! Bursaspor, Emre Taşdemir'in attığı golle farkı 1'e indiriyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Pablo Batalla geçiyor. Batalla'nın ortası ile arka direkte buluşan İsmail Konuk'un çektiği şut kaleci Fabricio Agosto'dan dönüyuor. Kaleciden dönen topla altıpasın hemen dışında buluşan Emre Taşdemir'in gelişine çektiği şut Beşiktaş ağları ile buluşuyor.

90. dakika: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

88. dakika: Beşiktaş, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Cenk Tosun'un yerine Ömer Şişmanoğlu'nu oyuna alarak kullanıyor.

88. dakika: Tolgay Arslan'ın Aziz Behich'e yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Pablo Batalla geçiyor. Batalla'nın ortasını kaleci Fabricio Agosto yumruklayarak uzaklaştırıyor.

85. dakika: Bursaspor, bu dakikada karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Merter Yüce oyundan çıkarken yerine Sinan Bakış giriyor.

84. dakika: Beşiktaş yarı alanının ortalarından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Cristobal Jorquera geçiyor. Jorquera'nın ortası ile arka direkte buluşan İsmail Konuk'un kafa vuruşu kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

81. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın ortası ile ön direkte buluşan Atiba Hutchinson topu kafayla altıpas içerisinde bulunan Cenk Tosun'a indiriyor. Cenk Tosun'un gelişine çektiği şutu kaleci Harun Tekin kurtarıyor.



80. dakika: Oğuzhan Özyakup'un pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Vincent Aboubakar'ın çektiği şut kaleci Harun Tekin'den dönüyor. Tolgay Arslan'ın ara pası ile altıpasın hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un çektiği şutu kaleci Harun Tekin kornere çeliyor.

78. dakika: Pablo Batalla'nın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Aziz Behich için ofsayt bayrağı kalkıyor.

76. dakika: Gökhan Gönül, gösterdiği performans ile tribünlerden alkış aldı.

75. dakika: Tolgay orta sahada topu kazandı ve Beşiktaş ani şekilde atağa çıktı. Aboubakar'ın ortası etkili olmadı ve Bursaspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

74. dakika: Cristobal Jorquera'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Aziz Behich'in ortasını Beşiktaş savunması uzaklaştırıyor.

73. dakika: Necip Uysal, hızlı çıkmak isterken pas verecek takım arkadaşı bulamadı ve topu kaybetti.

72. dakika: Beşiktaş taraftarları, hep bir ağızdan 'Fabri' diyor. Fabri alkışlayarak taraftara cevap verdi.

71. dakika: Bu kez Bursaspor'da Batalla serbest vuruş kullandı ve top kimseye değmeden dışarı çıktı.



70. dakika: Kazanılan serbest vuruşta topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan Özyakup'un ortası herkesi aşıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

69. dakika: Bursaspor yarı alanının ortalarında sol kanatta yerdeki topa eli ile müdahale eden Ertuğrul Ersoy, sarı kart görüyor.


BEŞİKTAŞ: 2 - BURSASPOR: 0 (53', 65' Cenk (penaltı))

65. dakika: GOOOLL!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un penaltıdan attığı golle skoru 2-0 yapıyor. Ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup, Merter Yüce'nin yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda hakem Bülent Yıldırım, bir kez daha Beşiktaş lehine penaltı kararı veriyor. Penaltı vuruşunu kullanan Cenk Tosun, ilk golde olduğu gibi topu yine kalenin sol köşesine göndererek kendisinin ve takımının 2. golünü kaydediyor.

65. dakika: Penaltı! Beşiktaş bir penaltı daha kazandı. Oğuzhan Özyakup ceza sahası içine girerken Merter'in müdahelesi ile yerde kaldı ve Bülent Yıldırım, penaltı kararını verdi.

65. dakika: Bursaaspor yine tehlikeli geldi. Batalla'nın sağ kanatta buluşup açtığı ortaya Tomas Necid kafayla vurdu ancak kaleye isabet edemedi.

63.dakika: Pablo Batalla'nın sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Tomas Necid'in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

61.dakika: Bursaspor'da Erdem Özgenç kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Erdem, Adriano ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı.

60.dakika: Beşiktaş çok net bir fırsattan yararlanamadı! Adriano sol kanattan güzel bir orta açtı. Müsait pozisyonda topa vuran Cenk Tosun'un şutu yandan auta çıktı.




56.dakika: Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayının hemen dışında buluşan Gökhan Gönül'ün gelişine yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor. Bursaspor, bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Joshua John oyundan çıkarken yerine Emre Taşdemir giriyor.
Aynı dakika içinde Yonathan Del Valle oyundan çıkarken yerine Tomas Necid giriyor.

BEŞİKTAŞ: 1 - BURSASPOR: 0 (53' Cenk (penaltı))

53. dakika: GOOOLL!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Gönül, ceza sahasına girer girmez Joshua John'un yaptığı müdahale ile yerde kalıyor ve hakem Bülent Yıldırım, Beşiktaş lehine penaltı kararı veriyor. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Cenk Tosun, kaleci Harun Tekin'in sağından topu ağlarla buluşturuyor.

50. dakika: Penaltı! Gökhan Gönül ceza sahası içinde yerde kaldı ve hakem Bülent Yıldırım beyaz noktayı gösterdi.

49. dakika: Necip Uysal, şansını çok uzaktan denedi. Necip'in vuruşu farklı şekilde üstten auta gitti.

47. dakika: Oğuzhan, Cenk Tosun'un pasında ceza sahası içinde topla buluştu ama şut çekemeden topu kaybetti.

46. dakika: İkinci yarı Bursasporlu futbolcuların vuruşuyla başladı. Beşiktaş'ta Olcay'ın yerine oyuna Tolgay Arslan dahil oldu.



İLK YARI SONUCU BEŞİKTAŞ 0-0 BURSASPOR

Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45+1 dakika Oğuzhan'ın pasında kaleci Harun Marcelo'dan önce topa sahip oldu. Bu pozisyonda Marcelo Harun'un ayağına basında ortalık bir anda gerildi. Bu pozisyonun ardından Marcelo ve hakeme şiddetli itirazlarda bulunan Harun sarı kart gördü.

45. dakika:İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

45. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın ortasını Bursaspor savunması uzaklaştırıyor.

44. dakika: Bursaspor Batalla ile golü attı ancak gol, ofsayt kararı nedeniyle sayılmadı.

43. dakika: Bursaspor, hızlı bir şekilde atağa çıkmak istedi. Hakem Bülent Yıldırım, Marcelo'nun Deniz'e faul yaptığını söyledi.

42. dakika: Beşiktaş çok net bir fırsattan yararlanamadı! Olcay Şahan, sol köşeden kaleci Harun'un üstünden aşırttı ancak top diğer taraftan taca çıktı...

40. dakika: Beşiktaş, tehlikeli geliyor ama şut atamıyor. Bu sefer, Olcay Şahan topla çok tehlikeli bir yerde buluştu ama şut atmak yerine çalımı deneyince topu kaybetti.

38. dakika: Gökhan Gönül sağ kanattan çok güzel bir şekilde topu içeri çevirdi. Topla buluşan Oğuzhan, vurmakta gecikti ve topu kaybetti.

37. dakika: Necip'in pasında Aboubakar ceza sahasında topla buluşmadan Ertuğrul araya girdi.

35. dakika: Bursaspor'da Deniz Yılmaz topu önüne alamadı ve Beşiktaş atağı başladı. Oğuzhan Özyakup, maçın bu anlarında sağ kanata yakın oynuyor.

34. dakika: Necip Uysal, bu sefer uzun pas ile Aboubakar'ı buluşturdu. Aboubakar net pozisyonda topu kontrol edemedi ve Bursaspor defansı topu uzaklaştırdı.

32. dakika: Necip'in uzun pasında Olcay topla buluşamadı. Olcay'dan önce araya giren Erdem, topu taca gönderdi.

30. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Marcelo, ileri çıktı ve kafayla topu içeri çıkarmaya çalıştı ancak kafa vuruşu auta çıktı.

28. dakika: Maçta tansiyon çıktı. Oğuzhan'a yapılan faul sonrası Bursaspor'da Deniz, hakem Bülent Yıldırım'a itirazlarda bulundu. 27. dakika: Beşiktaş'ın tehlikeli atağında Aboubakar topla birlikte ceza sahasına girdi ve şutunu çekti. Savunmaya çarpan topu Bursaspor'da Behich çizgiden çıkarttı.

26. dakika: Bu sefer Bursaspor, tehlikeli geldi. Batalla ile hızlı çıkan Bursaspor'un atağında Necip, topu kornere vurdu.

24. dakika: Beşiktaş, ilk kez bu kadar net bir şekilde geldi! Aboubakar'ın şutu kaleciyi geçti ancak Aziz Behich topu çizgiden çıkardı.

23. dakika: Bursaspor atakları tehlikeli gelişiyor. Hızlı bir şekilde ataklara çıkan Bursaspor, Beşiktaş kalesinde tehlike yaratıyor.

22. dakika: Olcay Şahan, sağ kanata geçerken Cenk Tosun, sol kanata geçti.

21. dakika: Cenk Tosun, Aboubakar ile verkaça girmek istedi. Topu Aboubakar'a veren Tosun, hareketlenmeye devam etti ancak Aboubakar topu Cenk'e vermedi.

20. dakika: Bursaspor, çok net bir fırsattan yararlanamadı. Deniz Yılmaz, Batalla'dan aldığı pasta, çok net bir durumdayken topu üstten auta yolladı.

18. dakika: Cenk Tosun, içeri çok iyi girdi. Şut imkanı bulamayan Cenk, pas vermeye çalışırken top kaybı yaptı.

17. dakika: Oğuzhan sol kanatta topla buluştu. Atiba ile verkaça giren Oğuzhan, şut imkanı bulamadı ve geriye dönmek zorunda kaldı.

16. dakika: Beşiktaş, Aboubakar'ın kötü pası nedeniyle net bir fırsattan yararlanamadı. Aboubakar, boş durumdaki Olcay Şahan'a pası veremeyince atak sonlandı.

15. dakika: Aboubakar'ın top kaybı sonrası Bursaspor, kontra atağa çıktı. John'un vuruşunda Fabri, zorlanmadan topa sahip oldu.

14. dakika: Bursaspor, yine çok kalabalık geldi. Del Valle ve Batalla verkaç yaparak ceza sahası içine girdi. Beşiktaş savunması topu zor uzaklaştırdı. 13. dakika: Aboubakar, 10 saniye içinde iki kez top kaybı yaptı. Beşiktaş taraftarları, Aboubakar'ın top kayıpları sonrası sinirlendi.

12. dakika: Beşiktaş, Olcay Şahan ile tehlikeli geldi. Olcay, ceza sahasına girmeden çok sert bir şekilde vurdu. Top, direğin hemen yanından auta gitti.

11. dakika: Oğuzhan'ın pasıyla buluşan Olcay'ın şutu defanstan geri döndü. Ani gelişen Bursaspor atağında John'un yerden sert ortası, diğer kanattan taca çıktı.

10. dakika: İlk 10 dakika itibariyle, Beşiktaş uzun toplarla çıkmaya çalışırken, Bursaspor kısa paslar ile çıkmayı tercih ediyor.

9. dakika: Pablo Batalla, uzun bir süre topu sürdü ve ceza sahasına girmeden şutunu çekti. Top, Marcelo'dan sekti ve taca çıktı.

8. dakika: Oğuzhan Özyakup, Aboubakar'a uzun pas gönderdi. Harun Tekin, Aboubakar'dan önce çıkıp topu aldı ve tehlikeyi önledi.

7. dakika: Gökhan Gönül'ün kullandığı uzun taç atışında Aboubakar topu önüne alamadı

6. dakika: Necip'in uzun pasıyla buluşan Olcay, bekletmeden Oğuzhan'a verdi. Oğuzhan'ın ortası kaleci Harun'da kaldı.

5. dakika: Beşiktaş'ta Aboubakar maça sağ kanatta başladı. Kamerunlu futbolcu topla ilk buluşmasında top kaybı yaşadı.

4. dakika: Tosic, çıkarken pas kaybı yaptı. Batalla'nın hemen verdiği ara pası kaleci Fabri, hızlı çıkıp kontrol etti.

3. dakika: Bursaspor'da John, uzaktan sert vurdu ancak top üstten farklı şekilde auta çıktı

2. dakika: Maça Beşiktaş, siyah formasıyla, Bursaspor ise beyaz formasıyla çıktı.

1. dakika: Ve maç başladı!

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Necip, Oğuzhan, Olcay, Cenk, Aboubakar
YEDEKLER: Tolga, Beck, Atınç, Tolgay, Kerim, Gökhan, Ömer
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş
BURSASPOR: Harun, Aziz , Ertuğrul, İsmail, Erdem, Jorquera, Merter Yüce, John, Batalla, Del Valle, Deniz Yılmaz
YEDEKLER: Mert, Emre, Faty, Sercan, Mert, Sinan, Tomas
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

SONRAKİ HABER