için kaldı

G.Saray'da deprem!

Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, kulübün daha kötüye gitmesinden endişe ettiğini söyledi.

F5HABER F5HABER
G.Saray'da deprem!

Şu anki ekonomik sıkıntının 2011'deki kongreye bağlı olduğunu belirten Adnan Polat, "Bıraktığımız vakit şirketin değeri 700 milyon dolardı. Şimdi ise 150 milyon... Hesabını kim verecek? Bu model yönetimlerle Galatasaray'ın büyüklüğü erozyona uğramıştır" dedi.

Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, Ünal Aysal yönetimine sert çıktı. Geycek Enerji Santrali'nin açılış töreni öncesinde konuşan Polat, geçen hafta bir televizyonda söylediği, "Favorim Fenerbahçe" sözüne açıklık getirdi.

Cim-Bom'un eski başkanı, "Ben Galatasaray için karamsar tablo çizmedim. Fenerbahçe'nin matematiksel olarak bir şansı var. Derbileri içeride oynayacaklar. Gönlümüzden geçen elbette Galatasaray'ın şampiyon olması ki olabilecek gücü de var. Ayrıca Hamza Hoca da takımı gayet iyi götürüyor. Şu ana kadar başarılı bir grafik çizdi. 2006'da Fenerbahçe avantajlı görünüyordu ama biz şampiyon olduk. Bugünkü tabloyu da farklı görmüyorum" dedi.

Sarı-kırmızılıların eski başkanı, mali konularda da, "Özellikle basketbolun başını çektiği sorunların çıkış noktası 2011'dir. Mart 2011'deki olayların bir sonucudur. Şu anki ekonomik olaylar bir sebep değil o kongrenin sonuçlarıdır. Daha kötü olmasından endişe ediyorum. Parasal sıkıntıların takımın üzerine olumsuz yansımasından endişeliyim" ifadelerini kullandı.

Hisse satışı konusunda Polat'ın verdiği mesajlar da çarpıcıydı:

"Genel kurul onayı olmadan altın hisse satışı olmaz. Yönetmelik ve kanun dışı yapamazlar. Ben hisseleri topladığımda yüzde 12'ye düşmüştü dışarıdaki hisseler. Onu satmadılar. Ancak önemli olan şirketlerin birleşmesiydi. Ayrıca bıraktığımız vakit şirketin değeri 700 milyon dolardı. Şimdi ise 150 milyon dolar. 550 milyon doların hesabını kim verecek?

Hesabını hiç kimse sormuyor. Fenerbahçe hisselerinin artık daha değerli olması, hisse satışında yapılan yanlış yaklaşımlardan kaynaklandı. Elinde hisse bulunduran hissedarların kulübe güvenmemesi ve mağdur edilmesi yüzünden Fenerbahçe hisseleri daha değerli. Bu yüzden Galatasaray'ın şirket değeri 4'te 1'e düştü."


Polat, sözlerini "Bu model yönetimlerle Galatasaray'ın büyüklüğü erozyona uğramıştır" diyerek tamamladı.

Kaynak: Skorer / Nevzat Dindar

SONRAKİ HABER