için kaldı

FIFA'dan iki eski üyesine ömür boyu men cezası

FIFA, ABD'de süren davada yolsuzluk yapmaktan suçlu bulunan Güney Amerikalı iki eski icra kurulu üyesi Luis Bedoya ve Sergio Jadue'ye futboldan ömür boyu men cezası verdi.

F5HABER F5HABER
FIFA'dan iki eski üyesine ömür boyu men cezası

ANKARA (AA) - FIFA, ABD'de süren davada yolsuzluk yapmaktan suçlu bulunan Güney Amerikalı iki eski icra kurulu üyesi Luis Bedoya ve Sergio Jadue'ye futboldan ömür boyu men cezası verdi.

FIFA Etik Komitesinden yapılan açıklamada, eski FIFA İcra Kurulu Üyeleri Kolombiyalı Bedoya ile Şilili Jadue'nun kişisel çıkarları adına rüşvet almak suçundan futboldan ömür boyu men cezası aldığı ve bu cezanın yürürlüğe girdiği belirtildi.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında geçen yıl kasım ayında düzenlenen operasyonla, ülkelerinde o dönem futbol federasyonu başkanlığı yapan Bedoya ile Jadue, dolandırıcılık ve rüşvet suçlarından gözaltına alınmıştı.

Copa America ve Copa Libertadores futbol turnuvalarının telif haklarını özel şirketlere satmak ve milyonlarca dolar kar etmekten suçlu bulunan ikilinin davaları ABD'de devam ediyor ve hapis cezası almaları bekleniyor.

SONRAKİ HABER