Fatih Terim'den önemli açıklamalar!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda maçı öncesi basın toplantısı düzenledi

F5HABER F5HABER
Fatih Terim'den önemli açıklamalar!

İşte Fatih Terim'in açıklamaları:
"Kuralar çekildiğinde, Hollanda favori, ardından da Türkiye'nin olduğu bir sıralama öngörülmüştü. Hollanda ile böyle bir kritik final oynamak benim için sürpriz oldu. Hollanda futbolu, Hollanda futboludur. Bu değişmez. Alınan kötü sonuçlar bunu değiştirmez. Dünya Kupası'nda finali kaçırdılar. Konuşmamız gereken sıkıntılar Hollanda'dan çok değişik. Hollanda, skor adına eleştirilebilir. Bizim sıkıntımız skor olmadı."

"Skorlar, en son bakmamız gereken konudur. Ama futbolun birçok sorununu bir an önce halletmeliyiz. O niye oynadı, bu niye oynamadı" gibi sorunlardan daha önemli sorunlarımızın olduğunu belirtmek isterim. Ben buraya bir turnuvaya katılmak ya da katılmamak için gelmedim. Yanlışların düzeltilmesi için geldim. Türk futbolunun herkesin hayal ettiği ortama gelmesi gerekiyor. Bu da kupalara katılmaktan daha önemlidir."

SNEIJDER VE VAN PERSIE YORUMU
"Sneijder birlikte çalıştığım bir oyuncu. Futbolculuğu hakkında konuşmama gerek yok. Buna bir de Robin Van Persie eklendi. Biz onlarla Türkiye'de olmaktan gayet memnunuz. 'Turuncu' formalı herkesi rakip olarak görüyoruz ama maçtan sonra sarılırız. Van Persie, yeni geldi ama Wesley, yaklaşık 3 yıldır burada. Sneijder, Van Persie'uye olanı biteni anlatır zaten."

"2002 Dünya Kupası'nı kazanan takım uzun süredir bir arada oynayan bir takımdı. Türkiye, böyle bir takımı yine ortaya koyacaktır. Merak etmeyin. Hakemle ilgili söylemim, benim değil ülkenin canı yandığı için. Hakemi sonuca, kaçan gollere bahane etmiyorum. Ben kendi canım yandığı için hakem ile ilgili konuşmadım. Bizim canımız yandığı için. Görüyorum ki bazılarının ne yazık ki canları yanmamış. Bu arkadaşlardan da başka bir şey beklemezdim zaten. Biz kazandığımız zaman canları yanar."

VOLKAN DEMİREL KONUSU
"Volkan Demirel de benim bir evladım. Ülkeye hizmet etmiş kalecilerden bir tanesi. Maçtan 24 saat önce Volkan'la ilgili sorduğunuz soruya cevap vermem doğru değil. Şu an ne söylesem spekülasyon olacak. 3 tane kalecimize de haksızlık etmeyelim, destek olalım, en büyük desteği Volkan vermeli."

"Kaleci konusunda çoktan karar verdim. Volkan Babacan'da hiç tereddüdüm yok. Yarın da o oynayacak. Ben genel olarak tüm Volkan'lara güvendim zaten. Bugüne kadar eleştirenlerin takımı sahaya çıkmadı."

"Şener iyi durumda, Serdar Aziz'in oynayıp oynamayacağı belli değil. Herkesin oynama, kazanma arzusu üst düzeyde. Arda, özveriyle oynuyor. Yarın da en büyük kozlarımızdan biri olacak. Letonya maçında bloklar arasındaki bütünlüğü bazen bozduk ama tolere ettik ama Hollanda maçında tolere edemeyiz."

"OYUNCULAR BENİM EVLADIM ONLARA TABİİ Kİ KIZACAĞIM"
"Oyuncularım benim evladım. Tabii ki kızacağım. Bu onları daha yükseğe taşımak içindir. Futbolcularımın bulundukları yeri kabullenmelerinden hoşlanmam. Ben kabullenmem, onlar da kabullenmesin. Oyundan vazgeçtikleri zaman kızarım. Hep oynayacaksınız. Ancak öyle kazanıyorsunuz. Oyuncularım benim için birer evlattır."

"Yarın iyi bir futbol gecesi olmasını diliyorum. Bunun için, taktik, sistem, motivasyon... Ne varsa aktarmaya çalışıyoruz. Önümüzde çok açık bir tablo var. Kazanırsak çok avantajlı duruma geçeceğiz. Beraberlik halinde matematik devam eder. Oyuncularım galibiyet ve beraberlik arasındaki farkı bilecek kadar zekiler ve hazırlar. 6 Eylül'de hiç yenilmemişiz. Ümit ederim 6 Eylül'ler uğurlu gelir, seri devam eder. Oyuncularımın o formanın hakkını vereceğini çok iyi biliyorum."

"Eğer Letonya maçı galip bitseydi bir açıklama yapacaktım. Allah'tan bir tek dileğim yarın Letonya maçı sonuna hazırladığım açıklamayı yapmayı nasip etsin. Her şeye cevap var orada. Biz kaybederken de aslan gibi, çarpışarak, vuruşarak kaybederiz. Kazanırsak da aslan gibi kazanırız."

SELÇUK İNAN: "SNEİJDER'LA KONUŞTUM..."
Toplantıda ilk sözü alan Selçuk İnan ise şunları söyledi:

"Şanssızlık deseniz şanssızlık. Beceriksizlik deseniz beceriksizlik. Kaybedilmiş 1 puan var ama yarın kazanacak çok şeyimiz var. Sneijder ile konuştuk. Aramızda geçen konuşmalarda 'Hollanda her kupaya gidiyor. Bir kere de biz gidelim' dedim. 10 yıl Milli Takım izlediğimde tüylerim diken diken olurdu. Bunu yavaş yavaş yakalıyoruz. Bu maalesef İstanbul'da olmuyor. İstanbul'da kulüp takımları Milli Takım'ın önüne geçmiş durumda. Konya halkına çok teşekkür ediyorum. İnşallah yarın galibiyet sevincini onlara yaşatacağız. Eskiden son dakika zaferleri yaşardık. Son 2 yıldır tam tersi oldu. Kısmetsizlik oldu. Dersimizi aldık, kredimiz de kalmadı. En büyük avantajımız şu olacak. Sahada oynayan 11 kişi de insanlarımızı, ülkemizi mutlu edebilmek için mücadele edecek."

SONRAKİ HABER