için kaldı

Caner Erkin değil Mehmet Topal

Abdullah Avcı geçen sezonun en değerli oyuncusunun Mehmet Topal olduğunu söyledi.

F5HABER F5HABER
Caner Erkin değil Mehmet Topal

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ya önümüzdeki sezonun şampiyonluk yarışında avantajlı olan taraf Fenerbahçe...

"Geçtiğimiz sezonun en değerli oyuncusu Caner Erkin olarak gösteriliyor. Bence de Fenerbahçe'ye özellikle ofansif anlamda büyük katkılar yaptı. Eski bir oyuncum olması nedeniyle gurur da duydum. Fakat bence sezonun oyuncusu Mehmet Topal'dır. Onu ayrı bir yere koyuyorum. Mehmet'i A Milli Takım'da oynattığımda eleştiri almıştım. Ama Mehmet sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da kendi bölgesinin en önemli futbolcuları arasında yer alıyor. Geçen sezon çok doğru oyunlar oynadı. Bizde hep topun oynandığı yerdeki aksiyonlara bakılır. Top rakibe geçtiğinde savunma ve orta saha nasıl pozisyon alıyor, kimler hangi görevleri üstleniyor çok bakılmaz.

Mehmet bu anlamda çok iyi bir sezon geçirdi. O büyük ayaklarıyla açıkları hep kapattı, defansif anlamda takımına büyük katkı sağladı. Mehmet'in formu ve kalitesi bu kadar yüksek olmasaydı Fenerbahçe çok büyük sorunlar yaşardı. Bana göre bilgisayarın ana işlemcisi gibiydi. Karakterinden bahsetmeme ise zaten gerek yok. Topal'ın yanı sıra dönem dönem şans bulsa da profesyonellikten ödün vermeyen Bekir İrtegün'ün de önemli bir takım oyuncusu olduğunu düşünüyorum."


"FENERBAHÇE ŞANSLI"

"Süper Lig'de son birkaç sezona baktığımızda şampiyonluk yarışının ağırlıklı olarak Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçtiğini görüyoruz. Fenerbahçe oturmuş kadrosu, takıma yapılan doğru dokunuşları ve moralli yapısıyla şampiyonluk yarışında belki biraz daha şanslı kabul edilebilir. Galatasaray'ın bir sezonda 3 teknik adamla çalışması ve transferde yaşanan sirkülasyon dezavantaj oluşturabilir. Beşiktaş son dönemde 1992-93 doğumlu genç futbolculara doğru yatırımlar yapıyor. Geçen sezon ligi 3. bitirdi belki yeni sezonda daha önde olabilirler. Stadın devreye girmesiyle birlikte daha iddialı bir takım haline geleceklerdir."

"SEMİH BENİ ŞAŞIRTTI"

"Semih Şentürk ligimizin en önemli golcülerinden biri. Onu anlatmaya gerek yok. 31 yaşında ve çok iştahlı durumda. Antrenman temposunun ve isteğinin bu kadar yüksek olmasını beklemiyordum. Son derece iyi çalışıyor. Rekabet ortamı içinde çok önemli işler yapacaktır. Semih, Perbet, Mehmet Batdal ve İbrahim Yılmaz gibi dört tane birbirine yakın forvetimiz var. Aralarında çok güzel bir rekabet olacağına inanıyorum. Takımımıza bir yerli bir yabancı iki tane daha transfer yapmayı düşünüyoruz. Orta saha ve savunmaya birer oyuncu alma düşüncemiz var. Bunu başarırsak 2-3 sezon transfere hiç girmeden yola devam edebiliriz."

Kaynak:Skorer

SONRAKİ HABER