Burak Yılmaz'dan "sarı-kırmızı dalya"

Burak Yılmaz, yarın oynanacak Gaziantepspor maçında forma giymesi durumunda Galatasaray'da 100. resmi maçına çıkacak.

F5HABER F5HABER
Burak Yılmaz'dan "sarı-kırmızı dalya"

İSTANBUL (AA) - Galatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında yarın oynanacak Gaziantepspor mücadelesinde 100. kez resmi maçta sarı-kırmızılı formayı giymeye hazırlanıyor. 

Süper Lig'de 2011-2012 sezonunda Trabzonspor formasıyla 33 kez fileleri havalandıran ve gol kralı olarak dikkatleri çeken Burak, gösterdiği performansın ardından olaylı bir transfer sürecinin ardından Galatasaray'a geldi. Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı ekibin vazgeçilmezlerinden olan golcü oyuncu, yaşanan teknik direktör değişikliklerine rağmen sonraki 2 sezonda da formasını kaptırmadı. 

"Cim Bom"a geldiği 2012-2013 sezonunda Süper Lig'de 30 maça çıkan deneyimli futbolcu, kaydettiği 24 golle iki kez üst üste gol krallığı tacını taktı. Burak, ayrıca bu sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 9 maçta attığı 8 golle de adını tüm dünyaya duyurmayı başardı. 

Galatasaray'daki ikinci senesi olan 2013-2014 sezonunun başında yaşanan teknik direktör değişikliği sonucunda Fatih Terim'in yerine İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin gelmesiyle sarı-kırmızılı takımda sistem değişikliğine de gidildi. Buna rağmen Mancini'nin vazgeçilmezleri arasında olan Burak Yılmaz, ligde 32, Şampiyonlar Ligi'nde de 6 karşılaşmada forma giydi. Süper Lig'de 16 gol kaydeden golcü futbolcu, bir önceki sezona göre Avrupa'da düşüş gösterdi ve gol sevinci yaşayamadı.

- Bu sezon tüm maçlarda oynadı

Burak Yılmaz, bu sezon Galatasaray'ın tüm resmi maçlarında forma giydi.

Mancini'nin ardından göreve gelen bir diğer İtalyan teknik adam Cesare Prandelli de Burak'tan vazgeçmedi. Sarı-kırmızılı takımın sezon başında oynadığı TFF Süper Kupa maçında forma giyen 29 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de 10, Şampiyonlar Ligi'nde de 5 maçın tamamında süre buldu. 

Burak, ligde 4 gole imza atarken, Avrupa'da takımına 2 golle katkı sundu.

- Toplamda 56 gol attı

Galatasaray'da 99 resmi maça çıkan Burak, toplamda 56 gole imza attı.

Sarı-kırmızılı takımla 3 sezonda 72 lig maçında 44 gol kaydeden Burak Yılmaz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 20 maçta 10 kez gol sevinci yaşadı. Golcü futbolcu, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 6 Ziraat Türkiye Kupası maçında da rakip fileleri 2 kez havalandırdı. 

Galatasaray kariyerinde 1 kez TFF Süper Kupa maçı oynayan Burak Yılmaz, eski takımı Fenerbahçe'ye karşı çıktığı o maçta ise gol sevinci tadamadı.

SONRAKİ HABER