Başkan adayları belli oldu

-Galatasaray'da başkanlığa aday olan Alp Yalman ve Duygun Yarsuvat, Divan Başkanlığı'na listelerini verdi

F5HABER F5HABER
Başkan adayları belli oldu


Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, 18 Ekim'de, çoğunluk sağlanamaması durumunda 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı için eski başkanlardan Alp Yalman ile kulübün eski divan kurulu başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat'ın başkan adayı olduğunu söyledi.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Aktar, başkan Ünal Aysal ile yönetim kurulunun istifası nedeniyle olağanüstü genel kurulun seçim gündemiyle toplanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu seçim için müracaat etme süresi bugün saat 18.00'e kadardı. İki değerli Galatasaraylı, başkan adayı olarak müracaat etti. İlk müracaat eden, eski kulüp başkanımız Alp Yalman beydi. Daha sonra da eski divan başkanımız Prof. Dr. Duygun Yarsuvat müracaatını getirdi. Listeler, asgari 100 üyenin teklifiyle bu müracaatlar yapılıyor. Ayrıca hem yönetim kurulu hem de denetleme, disiplin ile sicil kurulunun asıl ve yedekleri bize getiriliyor. Biz bu listeleri teslim aldık."

Kendilerine bildirilen isimlerin uygunluğunun kontrol edilmesi için listeleri açıklamadığını vurgulayan Aktar, şu ifadeleri kullandı:

"Tüzüğümüz gereği, önerilen üyelerimizin sicil ve kıdem kontrollerinin yapılması gerek. Başkan olabilmek için asgari 10, yönetim kurulu için 5, sicil kurulu için 15 ve disiplin kurulu için 25 yıllık kıdem ararız. Bu kıdemlere arkadaşlarımızın sahip olup olmadıkları kontrol edilecek. Ayrıca şimdiye kadar almış oldukları göreve mani cezalar varsa kontrol edilecek. İlk yapılacak kontrol, bu değerli üyelerimizin seçime katılıp katılamama imkanının kontrolüdür. Arkadaşlarımızın seçime girmesi için şubat ayı sonuna kadar 2014 yılının aidatını ödemeleri lazım. Bu kontroller bu gece yapılır. Yarın sabah da divan başkanlığı bildirisi yayınlayacağız."

Şubat ayı sonuna kadar yıllık aidatını yatıran ve oy kullanabilecek genel kurul üyesi sayısının 6 bin 736 kişi olduğu bildirildi. Başkanlık seçimi için 13 Ekim'de başkan adaylarının renk seçimi yapacağı belirtildi.

Öte yandan İrfan Aktar, listelerdeki isimleri açıklamazken, başkan adaylarından Alp Yalman'ın yönetim kurulu listesinde Işın Çelebi, Taner Aşkın, Nasuhi Sezgin, Engin Kaptanoğlu, Levent Nazifoğlu ve Dikran Sönmezgil gibi isimlerin de bulunduğu öğrenildi.

Duygun Yarsuvat'ın yönetim kurulu listesinde ise Abdurrahim Albayrak ve mevcut yönetim kurulunda yer alan Mete İkiz ile Ebru Köksal'ın yanı sıra Arda Üçer ve Hamdi Yasaman'ın da yer aldığı kaydedildi.

SONRAKİ HABER