için kaldı

Barcelona'dan bomba Arda açıklaması!

Barcelona'ya transfer olacağı iddia edilen Arda Turan, Katalan kulübünde tartışma konusu olmaya devam ediyor.

F5HABER F5HABER
Barcelona'dan bomba Arda açıklaması!

Barcelona'ya transfer olacağı iddia edilen Arda Turan, Katalan kulübünde tartışma konusu olmaya devam ediyor. Barcelona Kulübü'nde 2003-2010'te başkanlık yapan ve ilk görevi döneminde Fenerbahçe'den kaleci Rüştü Reçber'i getiren Joan Laporta, 18 Temmuz'daki seçimlerde tekrar başkanlığa aday olması ile ilgili basına açıklamalarda bulundu.


Joan Laporta, Barcelona'nın Arda Turan'ın transferi için Türk futbolcu ve Atletico Madrid kulübüyle anlaşma sağladığı iddiaları hakkında, "Arda çok büyük bir futbolcu ama idari kurulun imzasıyla transfer edilemez. Kulüp başkanın belli olacağı 19 Temmuz'u beklemek zorunda. Her futbolcu Barça'ya gelmek ister ama zorlamayla bir futbolcunun gelmesini istemiyoruz. Bu tip bir yatırımı yapmak için birçok kişiyle, farklı faktörler üzerinde çalışmak gerekir. İdari kurul, bu olayda faaliyete geçmeme kararı aldı" ifadelerini kullandı.

Barcelona'nın mevcut başkanı olan ve seçimde de en büyük aday gösterilen Josep Maria Bartomeu'yu eleştiren Laporta, Bartomeu'nun transfer politikasıyla kulübü komik duruma düşürdüğünü iddia etti. "Pogba'daki başarısızlıktan sonra gülünç duruma düşmelerini önlemek için Arda ismi çıktı" yorumunu yapan Laporta, şunları kaydetti:

"Braida ve Soler (eski yöneticiler) Pogba için Milano'ya gittiler ama elleri boş döndüler. Eğer iki kişi, bir futbolcuyu alacağını açıklayıp giderse ve boş dönerse bu, Barça gibi bir kulübü komik duruma düşürür. Pogba'da kilit isim Raiola (futbolcunun menajeri). Onu istediğini söyleyip, daha sonra 'getiremedim' diyemezsin. Monaco'dan genç oyuncu Bernardo Silva, PSG'den Marco Verrati veya Pastore de benim hoşuma gidiyor ama takım için en ideal ismin Pogba olduğunu düşünüyoruz. Eğer kazanırsak 19 Temmuz'da Torino'ya gidip, Raiola ve kulübüyle görüşeceğiz."

Joan Laporta ayrıca, "Deulofeu'yu satmaları zaten benim için yanlıştı. Bunu yapmak için ne sebepleri vardı? Öyle görülüyor ki, kulübün gelirini 6 milyon avro daha artırmak için bunu yaptılar. Oysa yeni kulüp başkanının beklenmesi gerekiyordu" eleştirisini yaptı.

SONRAKİ HABER