için kaldı

Yıldırım: Elinde bilgi varsa...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ByLock listesi temizlenerek savcılığa gidiyor iddiasına Başbakan Yıldırım yanıt verdi: "Kılıçdaroğlu çok önemli bir ihbar ve iddiada bulunuyor. Böyle bir iddia varsa belgelerini bize versin de gereğini yapalım. izim görevimiz suç zanlılarını ayıklama değil adalete teslim etmek."

F5HABER F5HABER
Yıldırım: Elinde bilgi varsa...

Başbakan Binali Yıldırım gündemdeki konuyarı değerlendiriyor. Yıldırım'ın açıklamaları özetle şöyle:

TÖRENLERDE ASKERLER

Törenlerdeki askerlerin durumu şöyle olacak: Sadece jandarmanın yani alay komutanlıklarının bulunduğu illerde çelenk koyma işi illerde valiler, belediye başkanı ve ilçelerde de kaymakam belediye başkanı şeklinde olacak. Eğer bir ilde ve ilçede silahlı kuvvetlerin de bir yeri varsa birliği varsa komutanı varsa o zman o komutan da çelenk koyabilecek. Olay bu. Yani jandarma içişlerine bağlandığı için emniyet müdürü gibi bir pozisyona giriyor onun çelenk koymasına gerek yok. Ama silahlı kuvvetler varsa. Mesela Erzincan'da ordu komutanı var. Kim çelenk koyacak vali belediye başkanı, ordu komutanı.

KILIÇDAROĞLU'NUN BYLOCK LİSTESİ TEMZİLENEREK SAVCILIĞA GİDİYOR VE ERKEN SEÇİM İDDİASI

Kılıçdaroğlu çok önemli bir ihbar ve iddiada bulunuyor. Böyle bir iddia varsa belgelerini bize versin de gereğini yapalım. Bizim görevimiz suç zanlılarını ayıklama değil adalete teslim etmek. Böyle bir şey biliyorsa söylemiyorsa kendisinden bekleneni yapmıyor demektir. Biz zaman zaman görüşüyoruz. Bazı talepleri tespitleri oluyor. Ne için erken seçim? Akla ziyan bir iştir. Suçluları temizlemek için erken seçim mi yapılır? Seçim oyuncak değil ki. Seçim demek 1 yılın kaybı demektir.

RAKKA OPERASYONU

Rakka operasyonunda sizinle birlikte olabiliriz. ancak bizim için terörist grup olarak tanımladığımız PYD YPG gibi unsurlar eğer bu operasyon içinde yer alırsa biz orada yokuz.

DİYARBAKIR'A KAYYUM ATANACAK MI?

Gözaltı süreci sona ermeden bir atama yapmak siz konusu değil. Tabi savcılık ya bırakacak ya da mahkemeye sevk edecek. O süreç tamamlandıktan sonra, nasıl tamamlanırsa ona göre hareket etmek lazım. Hukukun gereği neyse yapılır.

Bu geçiş süreci içinde valilik oradaki memurları herkesi devreye sokabilir.

SONRAKİ HABER