için kaldı

Güven oylaması CHP kurultayı ile çakıştı

Hükümetin güven oylaması ile CHP'nin kurultay tarihi çakıştı. Tarih değişmez ise CHP'liler kurultay ile Meclis arasında mekik dokuyacak.

F5HABER F5HABER
Güven oylaması CHP kurultayı ile çakıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'dan hükümeti kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümeti kurdu. Ve sıra, hükümetin güven oyu sürecine geldi.

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre güvenoyu sürecinde, siyasi açıdan müthiş bir tarih kesişmesi yaşanacak; Yeni hükümetin TBMM'de yapılacak güvenoylaması, CHP 'nin olağanüstü kurultayı ile aynı tarihe rastlayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından parti içi muhaliflerin çağrılarına uyarak, olağanüstü kurultay çağrısı yapmıştı. Kurultay için de 5-6 Eylül tarihleri belirlenmişti.

GÜVEN OYLAMASI TAKVİMİ 1 EYLÜL'DE BAŞLIYOR
Hükümetin güven oylaması takvimi ise 1 Eylül'de başlayacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından yapılan açıklamada, yeni hükümetin programının 1 Eylül'de okunması için TBMM toplantıya çağrıldı. TBMM, 1 Eylül 14.00'de toplanacak ve yeni hükümet programı okunacak. Hükümetlerin güven oylamasına ilişkin süreç, Anayasa'da belirlenmiş bir süreç;
Anayasa göre, yeni kurulan hükümetin programının okunmasından iki tam gün sonra, program üzerinde görüşmeler yapılıyor. Görüşmelerden bir tam gün sonra ise, güven oylaması gerçekleştiriyor.

Haberin devamı için tıklayın

SONRAKİ HABER