Tarhan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler

Anadolu Partisi'ni kuran Tarhan'dan eski liderine çok ağır sözler :Bir hesap uzmanı bu kadar hata yapar mı?

F5HABER F5HABER
Tarhan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler

Anadolu Partisi Kurucu Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "Partinin bölünmesi söz konusu ise bunun sorumlusu kim herkes biliyor, hangi kararlar, hangi dışlayıcı tutumlar, hangi disiplin tehditleri, hangi çifte standartlar, hangi hesap hataları... Bir hesap uzmanı bu kadar hesap hatası yapar mı? Yaptı işte" dedi.

Tarhan, AA muhabirine, CHP'den istifa süreci, Anadolu Partisi'ni neden kurduğu, hedefleri ve güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"CHP'yi böldüğü" yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Tarhan, "Halk nezdinde CHP'yi bölecek kadar etkiliysem, CHP bunu yeni mi fark etti? Yok eğer hiçbir etkim yoksa, neden bu sorular bana yöneltiliyor? CHP iktidara yürüyordu da partiden ayrılmam sonucu yolu mu tıkandı?" dedi.

"CHP'nin yönetiminden bir kişi gösteremezsiniz ki 2015 seçimlerinde CHP'nin iktidar olacağına inansın" ifadesini kullanan Tarhan, şöyle devam etti:

"CHP'den başka istifalar olabilir mi?" sorusuna "Onu CHP yöneticilerine sorun, ben bilemem" yanıtını veren Tarhan, "Genel seçimlerde başarısız olunması durumunda Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıkta kalma şansı nedir?" yönündeki soruyu ise "Şu anda genel başkanlık için sıraya girmiş çok sayıda yönetici olduğu söyleniyor, ama ben artık CHP'yi konuşmak istemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İstifasına CHP içindeki tepkiler

İstifasına CHP içinden gelen tepkiler ile Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un "Ana gövdeden ayrılan başarılı olamaz" sözlerini de değerlendiren Tarhan, "Rahmetli ?Karaoğlan Ecevit nasıl üretimsizliğe, kronik muhalefet anlayışına dayanamamış, katlanamamış, sonuçta ana gövdeden ayrılmıştı, hatırlayın. Sonra bir halk hareketiyle iktidara yürümüş, Başbakan olmuştu, galiba bunu unutmuşlar. Ya da unutmak istiyorlar" dedi.

Kendilerinin kuruluşunun da benzer bir halk hareketi olduğunu yorumlayan Tarhan, CHP parti yönetiminin gücünü halktan alan her şeye parmak sallayıp, küçümsediğini savundu.

Kendisine yönelik CHP içinden "dünkü çocuk" eleştirilerine de yanıt veren Tarhan, "O sözleri söyleyenler, parti binalarında boş boş sohbet ederken, darbenin meclislerinde yer alırken, ben Anadolu'nun dört bir yanında ve tozlu yollarında binlerce insanla birlikteydim" açıklamasını yaptı.AA

SONRAKİ HABER