için kaldı

Davutoğlu: Taksim dünyanın en çirkin meydanı!

Davutoğlu, AK Partili belediye başkanlarıyla toplantı yapmak üzere gittiği Amasya'da gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

F5HABER F5HABER
Davutoğlu: Taksim dünyanın en çirkin meydanı!

Davutoğlu şu mesajları verdi:

'TAKSİM EN ÇİRKİN MEYDAN'

Şehir ve Medeniyet üzerine bir kitap yazıyorum, bitmek üzere. Bir gün ayırabilsem baskıya gidecek. İstanbul'la ilgili bölümü Gezi olaylarıyla aynı günlerde yazdım. Taksim meselesinde de... İstismar boyutu da var, o arkadaşları çağırdım.

Bakın dedim, ‘başka şeyleri tartışırız ama bana 'Taksim mükemmel bir meydandır' diyorsan, ben sana derim ki, 'Taksim dünyanın en çirkin meydanıdır...' Ben meydan denince Venedik'tekini, İsfahan'dakini bilirim.

Taksim tesadüfen oluşmuş. Kışla yıkılmasaydı bir meydan görmeyecektik. Daha önce burada Ermeni mezarlığı vardı. Şimdi 1 Mayıs burada oldu diyerek bir tapınak haline getirmemek lazım. İmar dairesine ‘Kesinlikle rant üzerinden bu şehrin dokusunun bozulmasına izin vermeyeceksiniz' dedim.

Hep şöyle bir argüman var: Herkesin devleti var Kürtlerin devleti yok. Bu görünüşte, doğru gibi duruyor. İşte Suriye Arap Cumhuriyeti var, Türkiye Cumhuriyeti var... Türkiye kelimesi bir şey ifade ediyor, Kürt ulusacılar açısından.

'TÜRK DE ÇİLE ÇEKTİ KÜRT DE'

Türkiye'de yapılan vahim hatalar var. Doğuda isimler değişti. Bu hepimizin çektiği bir çileydi. Suriye devletinin 50-60 sene öncesi yok ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin en son başkent olmasının getirdiği avantaj var. Kürtler en son hangi devletin içindeydiler, Osmanı Devleti içindeydiler.

Türkler de Osmanlı içindeydiler. O süreklilik içerisinde Türkler de çile çekti, benim dedemi Kuranı Kerim öğretiyor diye alıp götürmüşler. Kürtler kızsalar da nihayet devlet sürekliliği içinde Türkiye onların da devletidir.

Kaynak: Star

SONRAKİ HABER