için kaldı

Seçim sonrası flaş açıklama!: Çekilebilirim

HDP'nin Meclis Başkanı adayı Dengir Mir M. Fırat bugün gerçekleşen 1. ve 2. Tur Başkanlık seçimleri ardından açıklamalarda bulundu.

F5HABER F5HABER
Seçim sonrası flaş açıklama!: Çekilebilirim

HDP'nin Meclis Başkan Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat oylama sonucu katıldığı televizyon programında değerlendirdi.
Dengir Mir Mehmet Fırat burada yaptığı açıklamada "3. ve 4. turlar önemlidir. Salt çoğunluk aranacaktır. 4. turda iki adayın yarışması sonucunda belli olacaktır" dedi.

3. turda AK Parti'nin son tur için taktik hamle yapacağı iddiasıyla ilgili Fırat, "Kesin bir şey söylemek mümkün değil. Böyle bir durum karşısında o zaman görev diğer iki muhalefet partisine düşüyor. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde halkın bir mesajı vardı" ifadesini kullandı.

BAHÇELİ'YE SERT TEPKİ

Fırat, "MHP kendisi kadar vekili olan partinin yok olduğunu düşünüyor. (Bahçeli'nin HDP'yle ilgili açıklaması) Aslında Bahçeli "AK Parti adayına kazandırmak istiyorum" diyor. Bunun altında bir koalisyon vardıri AK Parti'ye cilve yapıyor" diye konuştu.

"ÇEKİLEBİLİRİM"

4. turla ilgili "HDP'nin tavrı ne olur? Sizin dışınızda başka bir adayı desteklemek gibi, sizin çekilip başka bir adayın desteklenmesi gibi olasıklar var mı?" sorusu üzerine Fırat, "Olabilir, çekilebilirim. Olasılıkları konuşmadık. Peşin olarak bazı şeyleri konuşmanın bir faydası yoktur. Gelişmeler onu gösterir" dedi.

KOALİSYON ARAYIŞLARI
Herkese kapımız açık. Gelsinler görüşelim. 'Seni başkan yaptırmayacağız' değişmez kural.

SONRAKİ HABER