Seçim araçlarına "tel örgülü" koruma

Van'da seçim kampanyasında kullandıkları araçlara taşlı saldırı yapılması nedeniyle farklı önlemler alan siyasi partiler, seçim araçlarının camlarını "tel örgü" ile kapatarak çalışmalarını sürdürüyor.

F5HABER F5HABER
Seçim araçlarına "tel örgülü" koruma

Başta milletvekili adayları ve partililer olmak üzere seçim kampanyasında kullanılan araçların da bu saldırılardan payını aldığı Van'da, AK Parti ve Saadet Partisi il teşkilatları, anons araçlarında görevli kişilerin can güvenliğini sağlamak amacıyla "tel örgü" sistemi geliştirdi.

Seçim araçlarının yan camlarını tel örgü ile kapatan AK Parti Van İl Başkanlığı, özellikle taşlı saldırılara maruz kalan araçlarda görevli personeli bu yöntemle korumaya çalışıyor.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, yıllardır bölgede siyaset yaptıklarını ancak son birkaç seçimdir partilerine yönelik taşkınlık ve saldırıların söz konusu olduğunu söyledi.

Rakip partinin taraftarlarının baskı ve tehditleriyle karşılaştıklarını öne süren Soğanda, şöyle konuştu:

"Geçmiş dönemlerde birçok arkadaşımız taşlı saldırılara maruz kaldı ve yaralandı. Kimden gelirse gelsin, bu baskıları, taşlı saldırıları, şiddetle kınıyoruz. Tabii bu saldırılardan korunabilmemiz adına, camlarımızın ve canlarımızın kırılmamasını, can ve mal güvenliğini sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyor, seçmenimize ulaşıyoruz. Bu anlamda maalesef araçlarımızın bir kısmını tel örgülerle koruma altına almış bulunmaktayız. Ne olursa olsun biz seçmenimize ulaşacağız. Hiç kimse AK Parti'nin seçmenine ulaşmasına engel olamayacaktır."

Saadet Partisi

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı da kentte seçim çalışmasında kullanılan otobüsün camlarını aracın iç tarafından tel örgüyle kapatarak, olası saldırılara karşı araçtaki kişilerin can güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Saadet Partisi Van milletvekili adayı Mehmet Fatih Ebinç ise geçen yıl yerel seçimlerde yürüttükleri çalışmalar sırasında taşlı saldırılar nedeniyle birçok kez araçlarının camının kırıldığını, bu seçim döneminde bazı önlemler aldıklarını belirtti.

SONRAKİ HABER