için kaldı

Saadet Partisi'nin seçim bildirgesi açıklandı

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak "Siz ilinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah'ın izniyle seçim barajını bana bırakın. Bakın, o barajlar nasıl yıkılıyor" dedi.

F5HABER F5HABER
Saadet Partisi'nin seçim bildirgesi açıklandı

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Siz ilinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah'ın izniyle seçim barajını bana bırakın. Bakın, o barajlar nasıl yıkılıyor" dedi.

Kamalak, Ankara Spor Salonu'nda partisinin seçim bildirgesi ile milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Kasım'ın tarihi bir fırsat olduğunu, bu tarihte bu oyunu bozacaklarını ve bu figüranları sahneden indireceklerini söyledi.

"Çünkü denenmiş olan, denenmez. 7 Haziran'da denedik, gördük. Saadet Partisiz olmuyor, olmuyor, olmuyor. Yan yana da dursalar, üst üste de konsalar bunlar, bu işi beceremezler" diyen Kamalak, partisinin hükümette olduğu dönemde gerçekleştirdiği hizmetlere ilişkin bilgiler verdi.

Terör olaylarına değinen Kamalak, "Ağrı, Van, Batman, Hakkari, Şırnak'ta başlatılan gaflet yangınının, devlet mitingi ile İstanbul'da söndürülmek istendiği"ni savundu.

Türkiye'de bir istikrar sorunu varsa, bu sorunun kaynağının bizzat AK Parti iktidarı olduğunu iddia eden Kamalak, "Bunların kendilerinde istikrar olmadığı için milletten istikrar istiyorlar" dedi.

Kamalak, "Siz ilinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah'ın izniyle seçim barajını bana bırakın. Bakın, o barajlar nasıl yıkılıyor" ifadesini kullandı.

1 Kasım seçimlerinin, uçurumdan önceki son çıkış olduğunu söyleyen Kamalak, "1 Kasım'da yüreğimizin sesini dinleyeceğiz. Saadet Partisi'nde birleşeceğiz. Çünkü Saadet Partisi tertemiz bir mazinin adıdır" diye konuştu.

Kamalak'ın konuşmasının ardından milletvekili adaylarının tanıtımı da gerçekleştirildi.

Seçim bildirgesi

"Yüreğinin sesini dinle Saadet'i bulacaksın" sloganıyla 1 Kasım seçimlerine giden Saadet Partisi, "yaşanabilir bir Türkiye" ve "yeniden büyük Türkiye" söylemleriyle de seçmenlerden oy isteyecek.

7 Haziran seçiminde Büyük Birlik Partisi ile ittifak yapan Saadet Partisi'nin 1 Kasım seçimi için hazırladığı ve bugün kamuoyu ile seçim bildirgesinde ülkede sosyal barış ve kardeşliğin tesis edileceği belirtildi.

Herkesin birinci sınıf vatandaş olacağı vurgusu yapılan bildirgede, yoksulluğun ortadan kaldırılacağı belirtildi.

İşsizlik sorununun tamamen çözülmesinin hedeflediği açıklanan bildirgede, ekilebilir bütün arazilerin tarıma açılacağı, bütün madenler ve cevherlerin işletileceği, iş ve çalışma koşulları iyileştirilerek bütün işsizlere istihdam alanı sağlanacağı kaydedildi.

Seçim barajı kaldırılacak

Yüzde 10 seçim barajının derhal kaldırılacağını bildiren Saadet Partisi'nin bildirgesinde, seçim sisteminin sosyal adalete, milletin beklentilerine uygun hale getirileceği vadedildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Hakimler Yüksek Kurulu ile Savcılar Yüksek Kurulu olarak ikiye ayrılacağı belirtilen bildirgede, avukatların delillere ulaşmasının ve delil toplamasının önündeki engellerin de kaldırılacağı duyuruldu. 

Büyükşehir Belediyeler Kanunun yeniden düzenleneceği ifade edilen bildirgede, muhtarların belediye meclislerinde temsil edilmesinin sağlanacağı kaydedildi. 

Etkin vergi denetimi ile kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılacağına yer verilen bildirgede, asgari ücretin açlık sınırından fazla olacağı ve asgari ücretten vergi alınmayacağı açıklandı.

"65 yaş maaşı"na yüzde 100 zam yapılacağı belirtilen bildirgede, emekli maaşlarının da yüzde 50 artırılacağı kaydedildi.

SONRAKİ HABER