için kaldı

Öztürk Yılmaz CHP'den aday olacak

IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, CHP'nin Ardahan adayı olacak. Haziran 2014'te IŞİD'in rehin aldığı ve o tarihte Musul Başkonsolosu olan Öztürk Yılmaz, elçilik görevinden istifa etti.

F5HABER F5HABER
Öztürk Yılmaz CHP'den aday olacak

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun aday olacak bürokrtlara "Riske girerek istifa etmeyin. Listeler değişmeyecek" telkininde bulunduğu ancak 3 ismin istifasını yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun yeşil ışık yaktığı isimlerin başında 2014 yılında IŞİD tarafından basılan Musul Başkonsoluğu'ndan kurtarılan 49 kişiden biri olan Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın geldiği öğrenildi.

CHP'NİN ARDAHAN ADAYI OLACAK

Habertürk'ün haberine göre, kurtarıldıktan sonra büyükelçiliğe tercih eden Yılmaz'ın Ardahan'dan CHP milletvekili adayı olacağı bildirildi.

Kılıçdaroğlu öte yandan CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Ali Öztunç ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatih Gürsul'a da yeşik ışık yaktı. Daha önce Kılıçdaroğlu'na basın danışmanlığı yapan gazeteci Öztunç'un, memleketi Kahramanmaraş'tan birinci sıradan aday aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kılıçdaroğlu2na özel kamuoyu araştırmaları yapan Gürsul'un ise Elazığ'dan aday olması bekleniyor. ( Habertürk)

SONRAKİ HABER