Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten çok sert açıklamalar geldi. Çelik mülteci sorununa ilişkin Avrupa'nın samimiyetsiz tavrına yönelik "Bizi sınırlarınızı açın diyerek eleştiride bulunanlara vatandaşlarımızın tepkisi var... Biz şanla şerefle ölümden kaçanları misafir ediyoruz, buna rağmen eleştiriliyorsak, Türkiye'nin tüm sınırlarını açalım mülteci yükünü hep birlikte paylaşalım diyorlar" diye konuştu.

F5HABER F5HABER
Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

Yeni anayasa meselesi Türkiye'nin en önemli meselesi. Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuşmasını çok arzuluyoruz. Başkanlığını benim yapacağım mekanizma süreci izleyecek. Biz de çalışmalarımıza parti içindeki heyet olarak en yakın zamanda başlayacağız.

Basında HDP'nin sözcülerinin sürekli olarak gündeme getirdikleri Cizre hassasiyetini sizinle paylaştım. Bize hangi ihbar gelirse gereken hassasiyetleri gösteriyoruz. Yaralılar varsa kimliğini ne olursa olsun girişimlerde bulunuyoruz. Fakat HDP'nin yaralılardan bahsedip o binadan yaralılar çıkmamasına karşın katliam dilini kullanmalarının duyarlılıkla ilgisi olmadığını düşünüyoruz.

"CENAZELERLE İLGİLİ DUYARLILIĞIMIZ EN ÜST NOKTADA"

Cenazelerle ilgili duyarlılığımız en üst noktadadır. Bütün yaralıların sağlık hizmeti alması için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. HDP'nin görüldüğü gibi cenaze siyasetini teröriste kordon açmak gibi bir amacı olduğunu görüyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz. Terör örgütünü direniş olarak niteleyerek, bu katliamı direniş olarak adlandırmaya çalışanları kınıyoruz.

"DUYARLILIĞIMIZ KARŞILIK BULMADI"

Bugünlerin en yoğun konulardan bir tanesi sınırlarımızda olan mülteci akınıdır. Kuşkusuz Türkiye insanlık tarihine not olarak düşecek duyarlılık göstermektedir. Vatandaşlarımızın ekmeğini bölüşmeyi büyük bir mutlulukla kabul etmektedir. Şu ana kadar 10 milyar dolara kadar para harcanmıştır. Maalesef bu duyarlılıklarımız, karşılık bulmadı.

Suriye meselesi, Türkiye ile Suriye arasındaki ikili bir mesele değildir. Suriye meselesi bütün ülkelerin meselesidir. Oradan yayılan terör halkası, Avrupa başkentlerine sıçramıştır. Avrupa gösterdiği bu sorumsuzluğun bedeliyle karşı karşıya kalacaktır. Türkiye tüm yükü insanlık adına kabul etmiştir.

ABD İLE PYD GERGİNLİĞİ

Türkiye bugünlerde karşı karşıya kaldığı Suriye kaynaklı sorunlarda müttefiklerinden destek istemesi çok normaldir. Bu bahsedilen PYD-YPG'nin Türkiye'ye dönük düşmanca tutumları mevcuttur. Bunlar uyarılmışlardır ancak buna rağmen tutumlarını değiştirmemişlerdir. Türkiye'nin terör örgütü olarak tanımladığı yapılara müttefiğimizin terör örgütü olarak görmemesi tamamen hayal kırıklığıdır. Bu konudaki hassasiyetimizin başta ABD ve diğer müttefiklerimiz de bilmelidir.

SONRAKİ HABER