için kaldı

Numan Kurtulmuş'tan Diyarbakır saldırısı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da yaşanan saldırı sonucu Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve bir polisin şehit ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün hunharca bir suikastle katledilen Sayın Elçi'ye ve Şehit Polisimize Allah'tan rahmet dilerim" dedi.

F5HABER F5HABER
Numan Kurtulmuş'tan Diyarbakır saldırısı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da yaşanan saldırı sonucu Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve bir polisin şehit edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Bugün hunharca bir suikastle katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Sayın Tahir Elçi'ye ve Şehit Polisimize Allah'tan rahmet dilerim. Merhumların ailesine ve yakınlarına Rabbim sabırlar versin" dedi.

Kurtulmuş, resmi Twitter hesabından Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.
"Bugün hunharca bir suikastle katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Sayın Tahir Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet dilerim. Merhumların ailesine ve yakınlarına Rabbim sabırlar versin" ifadesini kullanan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu menfur saldırıyı yapanlar, bu toprağın mayasını inşa eden Türk, Kürt, her dinden ve etnisiteden halkların bin yıllık kardeşliğini asla zedelemeyeceklerdir. Bu saldırılar bizleri birbirimize daha da kenetleyecek, bu ülkenin birliğini, kardeşliğini pekiştirecek ve demokrasiden ve özgürlüklerden asla taviz vermeden, barış ve huzur içinde bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

BÜLENT ARINÇ'TAN TAHİR ELÇİ AÇIKLAMASI:

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi konusunda bir açıklama da, eski Başbakan Yardımcısı ve TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, Tahir Elçi için "Yakın zamanda yaptığı bir açıklama sebebiyle terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılmıştı. Ne garip ve acıdır ki, bugün barış ve çözüm çağrısı yaptığı bir sırada hunharca katledildi" ifadesini kullandı.

Arınç'ın yazılı açıklaması şöyle;

"MENHUR SALDIRI..."

"Bugün Diyarbakır'daki menhur saldırıda hayatlarını kaybeden diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi'ye ve polisimize Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı, olayla yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Sayın Tahir Elçi, Diyarbakır'a yaptığım her ziyaretimde görüşüp düşünlerini aldığım, terör ve şiddete karşı barış ve çözüm yanlısı olduğuna inandığım değerli bir hukuk adamıydı. Yakın zamanda yaptığı bir açıklama sebebiyle terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılmıştı. Ne garip ve acıdır ki, bugün barış ve çözüm çağrısı yaptığı bir sırada hunharca katledildi.

Umuyor ve inanıyorum ki, olayın failleri kısa zamanda yakalanarak, ülkemizdeki barış diline, birlik ve beraberliğimize sıkılan bu kurşunların tetikçileri ve varsa azmettiricileri hakettikleri cezayı alacaktır.

Diyarbakır Barosu mensuplarına ve Türkiye Barolar Birliği'ne de taziyelerimi sunuyor; bir daha böyle olayların yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum."

SONRAKİ HABER