için kaldı

MHP kongre tarihinde yeni kaos

MHP'de sular durulmuyor. Çağrı Heyeti kurultay tarihini 19 Haziran olarak açıkladı ancak MHP'li Yalçın "Çağrı heyetinin kongre kararını tanımıyoruz, kongre 10 Temmuzda yapılacak" açıklamasını yaptı.

F5HABER F5HABER
MHP kongre tarihinde yeni kaos

MHP Çağrı Heyeti, 18 Haziran'da için aldığı kurultay kararına MHP'den ilk açıklama Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi.

Yalçın, "19 Haziran'ı tanımıyoruz. MHP kurultayı 10 Temmuz'da" ifadelerini kullandı.
Yargıtay, MHP'de Olağanüstü Kurultay kararını onamıştı. Bunun üzerine parti yönetimi, 10 Temmuz'da kurultay yapılması kararı almıştı.

Ancak muhalifler, Çağrı Heyeti'nin tarih belirlemesi gerektiğini ifade etmişti. Çağrı Heyeti'nden beklenen açıklama bugün geldi. Çağrı Heyeti, MHP Tüzük Kurultayı'nın 19 Haziran Pazar günü yapılacağını duyurdu.

Çağrı Heyeti'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama, şöyle:
"Kamuoyunun da malumu olduğu üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresinin icrası ve toplantıya çağrılması amacıyla Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Çağrı Heyetimiz görevlendirilmiş, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından söz konusu karar oybirliği ile onanarak kesinleşmiştir. Gelinen süreçte kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası ile ilgili olarak Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılması hususunda karar almıştır. Bundan sonraki süreç içerisinde Çağrı Heyetimiz tarafından bu görev yerine getirilirken kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası hususunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizle tüm iletişim kanallarımız açık olacaktır. Alınan kararın ve yapılacak Olağanüstü Büyük Kongre Toplantısının Türk Milletine ve Milliyetçi Hareket Partisi camiasına hayırlı olmasını diler, kamuoyuna saygıyla bildiririz.",

MHP GENEL MERKEZİ: KARARI TANIMIYORUZ
Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran tarihini açıklamasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 'Kararı tanımıyoruz, Kongremiz 10 Temmuz'da' açıklaması geldi

SİNAN OĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA
Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran açıklaması sonrası muhalif kanattan ilk açıklama Sinan Oğan'dan geldi. Oğan, "19 Haziran'da 10.00'da Esenboğa Anadolu Hotels'deki Olağanüstü Kurultayımız Türk milletine, camiamıza hayırlı olsun." ifadelerini Twitter adresinden paylaştı.

YARGITAY BAŞKANI "HUKUKİ KARMAŞA YOK" DEMİŞTİ
MHP'nin tüzük kurultayına gitme kararını onayan Yargıtay'a gelen eleştirilere Başkan İsmail Rüştü Cirit yanıt vermiş, "Hukuki karmaşa yok. Vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin" ifadelerini kullanmıştı.

BAHÇELİ: YANDAŞTAY
MHP lideri Bahçeli de Yargıtay'ın kurultayla ilgili kesin kararına, "Yargıtay kim ya da kimlerin lehine çalıştığı belli olan 'Yandaştay' olma yolunda hızla ilerlemektedir. MHP içine sinmese de Yargıtay'ın mezkur kararına saygı duyacaktır" sözleriyle yanıt vermişti.

MHP Genel Başkan yardımcısı Samih Yalçın, seçimli tüzük değişmli büyük kurultayının 20 Temmuz 2016 tarihi itibarı ile Ankara Arena'da yapılacağını açıkladı.

Semih Yalçın, MHP'nin 47 yıllık tarihine yakışır bir kurultay yapacağız. MHP'nin kararı budur. Biz 10 Temmuz tarihi ile yargı kararını da yerine getirmiş bulunuyoruz. 24 Mayıs tarihli kararı ile biz yargıdan çıkan tüm kararları da yerine getirmiş bulunuyoruz. 19 Haziran için alınan karara MHP teşkilatı ve delegeler yer almayacaktır. MHP teşkilatı bütün açılımlara cevap verecek tarihi belirledikten sonra böyle bir karar alınmasının gereği yoktur. 10 Temmuz kararı alındıktan sonra yeni bir tarih açıklamak da ayrı bir merak konusudur. Biz 10 Temmuz tarihini alırken Ramazan ayını düşünerek Ramazan sonrasına göre tarih belirlemiştik. Biz ortaya koyduğumuz tarihte tüzük değişikliklerini de diğer seçimleri de gerçekleştireceğiz. Çağrı heyetinin görevleri mahduttur. Çağrı heyeti sadece salon tutar, ondan sonrası divan heyetinin, sadece salon tutmakla da kurultay yapılmaz. Kurultay teşkilat ve delegelerle birlikte yapılacaktır. Bunun tarihi de 10 Temmuz'dur. İsmi açıklanan bazı adaylarla ilgili sadece bir inceleme süreci gerçekleşmiş, bunun dışında bir karar alınmamıştır.

SONRAKİ HABER