için kaldı

"Koro halinde bana saldırıyorlar cevap vermeyeceğim"

Diyarbakır'da konuşan Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğine 'hayır' dediği için siyasilerin kendilerine saldırdığını söyledi. CHP lideri"Suçlu arıyorlar ama bulamıyorlar. Koro halinde bana saldırıyorlar. Ben de 'Eyvallah saldırın kardeşim, saldırın' diyorum. Saldırdılar da ne oldu? Arıyorlar 'Acaba Kılıçdaroğlu'nun bir açığını bulabilir miyim' diye. Yok kardeşim, yok yahu! Haram yemedik. İstediğiniz kadar saldırın. Cevap vermeyeceğim" diye konuştu

F5HABER F5HABER
"Koro halinde bana saldırıyorlar cevap vermeyeceğim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada "Hep suçlu arıyorlar ama bulamıyorlar. Koro halinde bana saldırıyorlar. Ben de 'Eyvallah, saldırın' diyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, özetle şu mesajları verdi:

"ÜSTÜNLERİN HUKUKU OLUŞTURULUYOR"

"Bu işin partisi yok. Bu bir anayasa. Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, HDP, SP... Hangi parti olursa olsun bütün vatandaşların düşünmesi lazım. Her partiden vatandaşın haklarının anayasal güvence altında olması lazım. Bu anayasa değişikliği ile parti devleti yaratıyoruz. Cumhurbaşkanı, bakanlar, başkan yardımcıları, vali, kaymakam, hakim, Anayasa Mahkemesi üyeleri partili. Ya partiye üye olmayan? Onlar ikinci sınıf vatandaş! İlk kez üstünlerin hukuku oluşturuluyor. Bu anayasa değişikliği ile hukukun üstünlüğü bitiyor"

"TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ LİGE DÜŞER"

"Sözlü soru, gensoru, güvenoyu kalkıyor. Peki bu Meclis niye var? Bir de milletvekili sayısını 600'e çıkarıyorlar. Türkiye üçüncü lige düşer eğer bu anayasa değişikliği geçerse. Zaten bize 'hibrid demokrasi' diyorlardı, demokrasisi olmayan bir devlete dönüşür. Bir ülke sorunlarını mecliste çözer.

"KORO HALİNDE SALDIRIYORLAR"

"Bu meclis arzu ettiğiniz kanunları çıkardı. Sadece geçen ay 100'ün üstünde kanun çıktı. Demek ki meclis çalışıyor. Ama hep suçlu birilerini bulacaksınız. Suçlu arıyorlar ama bulamıyorlar. Koro halinde bana saldırıyorlar. Ben de 'Eyvallah saldırın kardeşim, saldırın' diyorum. Saldırdılar da ne oldu? Arıyorlar 'Acaba Kılıçdaroğlu'nun bir açığını bulabilir miyim' diye. Yok kardeşim, yok yahu! Haram yemedik. İstediğiniz kadar saldırın. Cevap vermeyeceğim"

SONRAKİ HABER