Kılıçdaroğlu: 'Anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz bu ruha karşıyız'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Şimdi yine diyecekler, 'Yenikapı ruhundan vazgeçti Kılıçdaroğlu'. Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz bu ruha karşıyız." dedi.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu: 'Anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz bu ruha karşıyız'

İSTANBUL(AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı basının Türkiye temsilcileriyle Swissotel The Bosphorus'ta bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hem iç hem de dışarıda karşılaştığımız sorunlarla ilgili sorular geldi. Onlara da CHP'nin görüşü çerçevesinde cevap verdim." diye konuştu.

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'na yönelik sözleri hakkında görüşlerini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Lozan niye gündeme gelir? Yani bu kadar işsizlik, bu kadar yoksulluk varken, insanlar can derdindeyken, Türkiye'nin 81 ilinde, tüm ilçelerinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken Lozan niye gündeme gelir? Lozan Türkiye'nin tapu senedi." dedi.

Kılıçdaroğlu, Şöyle konuştu:

"Şimdi yine diyecekler, 'Yenikapı ruhundan vazgeçti Kılıçdaroğlu'. Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz bu ruha karşıyız. Biz ülkemizi seviyoruz, tarihimizi seviyoruz, tarihimizle gurur duyuyoruz, Cumhuriyetimizle gurur duyuyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmedik, etmeyeceğiz."

Muhabir: Halil İbrahim Başer

SONRAKİ HABER