için kaldı

İdris Bal'dan flaş açıklama!

Kütahya Milletvekili İdris Bal, kurucusu olduğu Demokratik Gelişim Partisi'nden (DGP) partisinden istifa ettiği açıkladı. AK Parti'den ayrıldıktan sonra bir kısım insanların siyasetten vazgeçmemesini istediklerini dile getiren Bal "Tabela partisi haline getirilen bir partide yer almak istemem" dedi.

F5HABER F5HABER
İdris Bal'dan flaş açıklama!

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili Bal, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. "Hem parti başkanlığından hem tüm parti ile alakalı görevlerimden istifa ediyorum" diyen Bal, Türk siyasetine 2011 genel seçimleriyle girdiğini, değişik konularda 9 rapor hazırladığını belirtti.

AK Parti'den ayrıldıktan sonra bir kısım insanların siyasetten vazgeçmemesini istediklerini dile getiren Bal, DGP'yi kurduklarını ve çok şey öğrendiklerini ifade etti. Baskılara maruz kaldıklarını anlatan Bal, siyasette "kaypaklık", "korkaklık", "ilkesizliğin diz boyu" olduğuna dikkat çekti.

"Kendisini yalnız bırakanları millete ve Allah'a havale eden" Bal, Nasrettin Hoca'nın fil hikayesini örnek verdi. Yalnızlaştırma politikasının kendisine uygulandığını söyleyen Bal, iktidarın anketleri çok iyi kullandığını vurguladı. İktidarın soldan sağa bazı partileri finanse ettiğini ifade eden Bal, ekonomik ve siyasal olarak kendilerinin boğulmak istendiğini dile getirdi.

"7 çocuğum var, ben zengin değilim. Gelecek bir yerim vardı" diyen Bal, "İnsanların tek tek kaçtıklarını ya da kaçırıldıklarını gördüm. Benim açımdan Türk siyasetini çok iyi görme anlamında bir tecrübeydi" ifadesini kullandı.

"Korkaklık ve zorbalıktan Allah'a sığınırım" diye konuşan Bal, "Türk siyasetinde de Türk toplumunda da kaypaklık gördüm. Bu insanlarla nereye kadar gideceksiniz? İstifa ederken de parti kurarken de hiçbir hesap yapmadım. Demek ki küçük hesaplar yapmak lazımmış" şeklinde konuştu. Bal, gelinen bir noktada bir ailesi olduğunu anımsatarak, "Hem parti başkanlığından hem tüm parti ile alakalı görevlerimden istifa ediyorum. Hiçbir hesabım yoktur. Benden bu kadar. Kurduğum partiden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı

"BEDELİNİ ÖDEYECEĞİM"

"Küçük hesaplar yapmadım, dosdoğru olmaya çalıştım" diyen Bal, şunları kaydetti:

"Bu ülkede Nasreddin Hoca'nın misali herkes İnşallah, maşallah diyor, 'aslansın, yiğitsin, demokratsın' diyor ama kimse taşın altına elini koymuyor. Timur'la sizi başbaşa bırakıyorlar. Beni Timur'la başbaşa bırakanları Allah'a havale ediyorum. Kendim adına büyük fedakarlık yaptım ama şu da bir gerçek benim bir ailem var: Aileme, onların rızkına dikkat etmem lazım. Zaten şu anda en son sattıklarımdan sonra evimi satarak bu partiyle alakalı yalnız bırakılmamın bedelini ödeyeceğiz. Bundan dolayı hem parti genel başkanlığından hem kurucu olmaktan hem de partiyle alakalı tüm görevlerinden istifa ediyorum. Tabela partisi haline getirilen bir partide yer almak istemem, ben partimi Özal vari, kucaklayıcı olarak kurdum ama bakıyorum ki dostlar ve düşmanlar tabirini kullanmak istemiyorum ama beni sevenler ve sevmeyenler beni, partimi bitirmekte, beni yalnızlaştırmakta ittifak etmişler. En son 1.5 aylık sansüre STV ve Bugün Grubu'nun katılmasıyla bunu bizzat gördüm. O zaman ben neyin mücadelesini veriyorum. 'Demokrat', 'mazlum' dediklerimiz bu insanlar da benim karşıma geçtiyse ben neyin mücadelesini veriyorum. Dolayısıyla benden bu kadar.

SONRAKİ HABER