için kaldı

Halk yeni sesi ve nefesi buldu

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Halk yeni bir ses, yeni bir nefes istiyor ve bu yeni sesi, yeni nefesi buldu" dedi.

F5HABER F5HABER
Halk yeni sesi ve nefesi buldu

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Çarşısı'nı gezerek, esnaf ve vatandaşla sohbet etti.

İhsanoğlu beraberinde, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP genel başkan yardımcıları Celal Adan ve Atilla Kaya ile Mısır Çarşısı'na geldi. 

Burada esnafı dolaşan İhsanoğlu ve beraberindekiler, vatandaşlarla sohbet etti.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamaya, basının gösterdiği ilgiye teşekkür ederek başladı.

Seçim çalışmaları kapsamında dün İzmir'de olduklarını hatırlatan İhsanoğlu, Kayseri ve Diyarbakır'a da gideceklerini ifade etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Nereye gidersek gidelim, Anadolu'nun hangi köşesine gidersek gidelim. Orta Anadolu'da, Akdeniz'de, Ege'de, Bursa'da, Trakya'da, İstanbul'un değişik yerlerinde kendi sıfatımızla vatandaş olarak gidiyoruz, etrafımızda bir koruma ordusu yok. Milletle direkt temas halindeyiz ve candan alaka görüyoruz. Bu candan alaka samimi bir şekilde tezahür ediyor. Özellikle gençlerimiz ve kadınlarımız bu ilgiyi büyük coşkuyla gösteriyor, toplumun her kesiminden ilgi var çünkü herkes huzur istiyor. Huzur içerisinde istikrar istiyor."

İhsanoğlu, ekonomik gelişmenin risk edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, esnafın borçlarının bir an evvel ödenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini aktardı. 

Bazı vergilerin ve sigorta borçlarının yeniden düşünülmesi gerektiğini dile getiren İhsanoğlu, "Bu esnafımızın ve orta direği yaygın tabirle düşünmek lazım. Bunlarla birebir bu münasebeti kurarak, onların dertleriyle hemdert, halleriyle hemhal olmak ve aynı zamanda bu insanlara gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu fırsatı bugün yakaladık" diye konuştu.

-  "Gönülden gönüle bir yol var"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bir gazetecinin, "Sayın Demirtaş Başbakan Erdoğan'ı eleştirmişti, devletin imkanlarını kullanıyor diye. Sizin de buna benzer bir eleştriniz var mı?" sorusuna İhsanoğlu, şu yanıtı verdi:

"Ben bunu söyledim zaten. Bu haklı bir eleştiridir. Bu ayan beyan bir durumdur. Bir taraftan Sayın Başbakan bütün devletin imkanları, Başbakanlık imkanları, etrafındaki partinin destekçisi olan zengin iş adamlarının destekleri, başka destekler var. Geçenlerde bir istatistik yayınlandı gazetelerin bir tanesinde, 550 dakika TRT, Sayın Başbakanı vermiş, Selahattin Bey ile ikimize 4 dakika, 5 dakika bile değil. 5 dakika olsaydı 1'e 100 olacaktı, o bile 1'e 100 değil. Millet bunu görüyor ama millete ulaşmanın yolu sırf forsla debdebeyle devlet imkanlarıyla devlet televizyonları ile olmuyor. 

Kalpten kalbe gönül, gönülden gönüle bir yol var. O yolun sahibiyiz. Halk o yolu biliyor. Gözüne baktığı zaman, sesini duyduğu zaman onun ne olduğunu anlıyor. Bugün artık Türkiye'de hiç kimse hakikati saklayamaz, halk yeni bir ses, yeni bir nefes istiyor ve bu yeni sesi, yeni nefesi buldu. Biz birbirimize saygılı olacağız çünkü bu yarış, Türkiye'nin en yüce makamı olan cumhurbaşkanlığı makamına bir yarıştır. O makama layık olan insanlar o makama uygun bir şekilde davranacaklardır. İlk günden beri bu çıtayı yüksek koyduk ve buna riayet etmeye çalışıyoruz."

İhsanoğlu, "CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün iftar vakti rakılı fotoğrafı çok tartışıldı, çok eleştirildi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine, "Ben ondan haberdar değilim. Öyle bir şey doğruysa onun muhatabı odur, kendisidir. Ben bilmiyorum" diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu, "Sayın Başbakan Türkmenlere ilişkin eleştirinize, hatırlatmanıza yanıt verdi. 'Kendisi bizim sayemizde o makamlara geldi. En yakından kendisi bilir ne kadar ilgilendiğimizi' diye... Buna bir yanıtınız olacak mı?" sorusuna, "Benim bu göreve nasıl geldiğim açık, seçik bir şeydir. Ben bunu her zaman söyledim. Türkiye hükümetinin aday göstermesidir. Türkiye hükümeti daha önce adaylar gösterdi, kazanamadı. Bu kamu görevlerine, uluslararası görevlere gelmek bir minnet borcu değil, millet adına yapılan hizmetlerdir. Ben bu hizmetleri çok iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Benim söyleyeceğim bundan ibarettir" cevabını verdi.  

- İhsanoğlu'na tepki

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Çarşısı'nı gezerken, gazetecilere ismini vermek istemeyen bir kadın kendisine, "Çalıştınız mı, alınteri akıttınız mı? Cumhuriyet vatandaşı olarak ahım, hakkımız yakanızdan düşmeyecek" dedi. 

Bunun üzerine İhsanoğlu, "Demokrasi yok mu" diye sordu, vatandaş ise "Demokrasi varsa çalışıp da alınteri akıtıp da var. Böyle zembille inip de yok" cevabını verdi.

İhsanoğlu'nun, "Peki benim zembille indiğimi nereden biliyorsunuz?" diye sorması üzerine de aynı kişi, "Siz niye başkasının oyuncağı oluyorsunuz?" diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu da "Kimin oyuncağı? Meclisteki partiler oyuncak mı?" dedi.

"Niye biz vatandaş olarak cumhurbaşkanlığına adaylığımızı koyamıyoruz da siz koyuyorsunuz. Bizi kaale alan yok ki. Ben hakkımı helal etmiyorum, ödediğim vergilerimi helal etmiyorum. Kim bu ülkede çalışmadan, taş taş üstüne koymadan, emek vermeden enayi yerine koyuyorsa..." diyen vatandaşa, İhsanoğlu son olarak, "İşte 3 kişi koydu, siz bir tane seçeceksiniz. Hakkınız var" diye karşılık verdi.

İhsanoğlu'nun gezisi sırasında beraberindeki bazı kişilerle basın mensupları arasında zaman zaman yoğunluk nedeniyle gerginlik yaşandı.

Bu arada İhsanoğlu, gazetecilere açıklama yaparken, bir kişinin "Recep Tayyip Erdoğan" diye tezahüratta bulunması üzerine bazı vatandaşlar tepki gösterdi ve söz konusu kişi bölgeden uzaklaştırıldı.

SONRAKİ HABER