için kaldı

Gazze'de Davutoğlu sevinci

- Gazzeliler, Davutoğlu'nun adaylığını memnuniyetle karşıladı

F5HABER F5HABER
Gazze'de Davutoğlu sevinci

GAZZE (AA) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti Genel Başkanı adaylığı Gazze'de memnuniyetle karşılandı.

Adaylığı nedeniyle Davutoğlu'nu kutlayan Filistinliler, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Davutoğlu'nun Filistin davasına vermiş olduğu insani ve siyasi desteği sürdürmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Gazzeli İsmail Ebu Sa'de, "Hepimiz, Davutoğlu'nun aday gösterildiğini duyunca çok sevindik. Erdoğan'la aynı hedefler doğrultusunda uyumlu çalışan Davutoğlu, devamlı halkın, mazlumların ve özgür insaların yanında yer alıyor. Filistinliler, haklarını savunan ve adaletsizliğe karşı savaşan Erdoğan ve Davutoğlu gibi liderlere devamlı özlem duymuştur" dedi.

İhab el-Gasin de "Davutoğlu'nun Gazze'ye 2012 yılındaki ziyareti esnasında gördükleri karşısında etki altında kaldığı anlar, yaralıları ziyaretinde döktüğü gözyaşları, siyasi kariyerine rağmen insani duygularını kaybetmediğini gösteriyor" diye konuştu.

Nihat eş-Şeyh Halil adlı Gazzeli vatandaş ise "İnanıyorum ki, Davutoğlu da Filistin davasına destek verip, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçunun karşısında durur. Çünkü birçok Arap ülkesi, işlenen bu katliama sessiz kalırken, Türkiye ve birkaç ülke bizim sesimiz oldu" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER