için kaldı

Faruk Çelik'ten Rusya açıklaması

Tarım Bakanı Faruk Çelik, Türkiye ve Rusya ilişkileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

F5HABER F5HABER
Faruk Çelik'ten Rusya açıklaması

Tarım Bakanı Faruk Çelik, Türkiye ve Rusya arasında Salı günü Suriye sınırında bir Rus savaş uçağının angajman kuralları çerçevesinde düşürülmesiyle gerilen ilişkilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Faruk Çelik, iki ülke arasında sadece ekonomik değil sosyal ve kültürel alanda da bağlar olduğunu belirterek, uçağın düşürülürken hangi millete ait olduğunun bilinmediğini vurguladı. Çelik, her ülkenin kendi güvenliğini sağlamasının zorunlu olduğunu, yaşanan olayın neden yaşandığına başka mecralara uzanmadan spesifik olarak bakılması gerektiğini belirtti.
Bakan Faruk Çelik; "Olayın kusur anlamında spesifik çerçevede ele alınması gerekirken ulusal hislerle başka alanlara taşınmasının doğru olmadığın inancı içerisindeyim" dedi.

Faruk Çelik açıklamalarına şöyle devam etti:

Tarım alanında Rusya ile çok ciddi bir alışverişimiz var. Rusya'ya yılda 1 milyar 270 milyon dolarlık tarım ürünleri ihracatı yapılırken Rusya'dan 2 milyar 850 milyon dolarlık ithalat gerçkeleştiriyor. Yaşanan sorun ile ilgili çözüm aramakvarken konuyu ekonomik alanlara sıçratmanın doğru olmayacağını ve bu tarz yaklaşaımların iki ülke ilişkilerine fayda sağlamayacağı inancı içerisindeyiz. Burada ithalata ve ihracatımıza baktığımız zaman hem Türk hem Rus üreticisi etkilenecek, hatta Rus üreticisinin daha çok etkilenecektir."

SONRAKİ HABER