Erdoğan: Önce nezaketi öğrenecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini karşılamaya gelmeyen Batman ve Diyarbakır belediye başkanlarına sert tepki gösterdi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan: Önce nezaketi öğrenecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de Karayolları Parkı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Van'da, üzerinde kan akan musluk görsellerinin yer aldığı ilanların mahkeme kararı ile kaldırılarak, yerlerine su akan musluk görsellerinin yerleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, "Van'da billboardlarda bunların musluklarından kan akıyor, kan. Hamdolsun bizim musluklarımızdan berrak su akıyor, su. Farkımız bu" dedi.

Kendisini karşılamaya gelmeyen Batman ve Diyarbakır belediye başkanlarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batman ve Diyarbakır Belediye başkanları yukarından talimat gelince karşılamaya gelmediler. Bunlar önce nezaket kuralını öğrenecek. Bunlara 5 koyun verin güdemezler. Çıkmışlar 'Biz kimseyi tehdit etmedik' diyorlar. İnsanda biraz utanma olur. Dinlere saygısı, saygıları varmış. Bu millet senin diğer dinlere saygını değil, senin Kabe'nin neresi olduğunu merak ediyor. Ne diyor, Kabe Taksim'miş. Asıl sen önce kendi Kabe'nin neresi olduğunu söyle" dedi.

Siyasi irade ile devletin çözüm sürecine ilişkin üzerine düşen her şeyi yaptığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bölücü örgüt ve onun güdümündeki siyasi parti sözlerini tuttular mı? Maalesef tutmadılar. Ne silah bırakma konusunda ne de bölgedeki vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini özgürce ifade edebilmeleri hususunda verilen sözler yerine getirilmedi. Bu iş böyle yürümez. Silahla demokrasinin bir arada yaşayabildiği nerede görüldü. Baskıyla, tehditle siyasetin birlikte yürüyebilmesi mümkün değildir."

SONRAKİ HABER