için kaldı

Erdoğan: Diplomasi pazarlığı yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan konsolosluk görevlilerin kurtarılmasında diplomasi ve siyasi pazarlığın yapıldığını söyledi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan: Diplomasi pazarlığı yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak.
24 Eylül'de BM Genel Kurulu'nda konuşacağım.

49 personelimizin dönmesi ayrı bir mutluluk. Başbakanımız Sayın Davutoğlu'na, MİT Müşteşarıma ve ekibine, Genelkurmay'a teşekkür ediyorum.

Ne oldu da IŞİD görevlileri serbest bıraktı söylentileri;

Maddi bir pazarlıktan bahsediyorlarsa söz konusu değil. Diplomasi siyasi pazarlık tabi ki söz konusu oldu. Yapılan ince çalışmalarla arkadaşlarımız ailelerinize kavuştu.

Bundan sonra IŞİD ile mücadele ayrı bir konu, Başbakan ile de konuştum, nasıl bir tavır alırız ABD'den döndükten sonra duruşumuzu açıklamamız lazım.

OPERASYONUN TAMAMI MİLLİDİR

Kurtarma operasyonu tamamı ile millidir. Bölgede bazı teknik istihbarat işlemleri farklı ülkeler tarafından yürütülmektedir. Ancak bu istihbaratın doğasında vardır. Söz konusu operasyonu sadece MİT yürütmüş ve başarıya ulaşmıştır.
Tampon bölge oluşturulması NATO'da sıkça konuşuldu ben de gündeme getirdim, Obama ile de görüştüm. Gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz.

ERDOĞAN ABD BAŞKAN YARDIMCISI İLE GÖRÜŞECEK

Obama ile geniş bir görüşme olacağını düşünmüyorum Genel Kurulu'nda böyle bir uygulama yok. Ancak ABD Başkan Yardımcısı ile görüşeceğiz bilindiği gibi Irak dosyası da Biden'in elinde.

IŞİD POLİTİKASI DEĞİŞİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konsolosluk görevlilerinin serbest bırakılmasından sonra Türkiye IŞİD'e karşı koalisyonun içinde yer alacak mı? sorusuna:
Bunlar istişare ile karara bağlanacak konular, arkadaşlarımızla konuşup neticeyi açıklarız. ABD dönüşü ulusal güvenlik stratejisine bakacağız. cevabını verdi.

SONRAKİ HABER