Erdoğan'dan İHH'ya; "Giderken günün başbakanına mı sordunuz?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'le yapılan anlaşmayla ilgili AK Parti hükümeti ve kendisi hakkında gelen eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan, Mavi Marmara filosunu organize eden STK'ların başında gelen İHH'ya isim vermeden "Gazze'ye giderken bana mı sordunuz?" dedi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan'dan İHH'ya; "Giderken günün başbakanına mı sordunuz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yaptığı konuşmada, İsrail ile yapılan anlaşmayagelen eleştiriler hakkında konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada isim vermeden İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nı (İHH) eleştirdi.

İsrail ile 6 yıl sonra gelen anlaşmayla ilişkin açıklama yapan Erdoğan, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili "Türkiye'den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten yardımı yaptık, yapıyoruz. Bunları da yaparken, gövde gösterisi olsun diye mi yapıyoruz? Edebi adabı içinde yaptık yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"VATANIMIZI ASLA BÖLEMEYECEKLER"

Türkiye'nin asla bölünmeyeceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizim vatanımızı da asla bölemeyecekler. Kendi kendilerine böyle hayal aleminde dolaşanlar, gezenler var. Boşuna dolaşıyorsunuz. İşte buyurun, bütün bu yapılan operasyonlar niçin yapılıyor? Bu vatan topraklarında biz sizlere asla gelip de bir parçayı, bir şehidimizin kanının yoğurduğu parçayı vermeyiz, teslim etmeyiz. Vermeyiz ve veremeyiz, böyle bir yetkimiz yok."

SONRAKİ HABER