için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: El Bab'dan sonra Münbiç ve Rakka'ya yöneleceğiz

El Bab'ın DAEŞ'in önemli bir merkezi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cerablus, Rai ve Dabık gibi El Bab'ı da terk edecekler. Ondan sonra Münbiç'e, Rakka'ya yöneleceğiz" dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: El Bab'dan sonra Münbiç ve Rakka'ya yöneleceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'nde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Bir kez daha milletimin kanını döktüler. Bunlar bizim haremimize girdiler, ümmeti parçaladılar. Bunlar sapık" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"15 Temmuz şehitlerimize, ülkemin değişik bölgelerinde şehadete koşan şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Sivil şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Türk milleti bin yıldır yaşadığı bu toprakları kendisine ebedi vatan yapmak için neredeyse kesintisiz bir şekilde kanını dökmüştür. Son 30-35 yılımızı gözümüzün önüne getirelim. PKK 1984 yılından beri askerimizin polisimizin güvenlik görevlilerimin vatandaşımızın kanını döküyor. DEAŞ 3 yılı aşkın süredir intihar saldırılarıyla yüzlerce vatandaşımızı şehit etti. En son Gaziantep'te bir çocuğu bir genci vücuduna bomba sarmak suretiyle patlattılar. Bunların İslamla alakası olamaz bunlar Müslüman da olamaz. Son olarak FETÖ 15 Temmuz gecesi hep 241 diyordum trafik kazasında şehit olan 5 kardeşimizle birlikte 246 şehidimiz var. 2 bin 194 vatandaşımız yaralandı. Bir kez daha milletimin kanını döktüler. Bizim milletimiz için şehadet bir şereftir onurdur ayrıcalıktır. Biz bunu biliyoruz.

"BU MİLLET ADETA ÇANAKKALE DESTANI YAZMAYA BAŞLADI"

15 Temmuz zaferinin sahibi milletimizin kendisidir. O gece böyle bir milletin mensubu olmaktan Allahıma hamd ediyorum şeref duyuyorum gurur duyuyorum. Bu millet yeniden ayağa kalktı adeta Çanakkale Destanı yazmaya başladı. 15 Temmuz'u aynı zamanda bir işgal girişimi olarak nitelendiriyoruz. Türk milleti; vatanını işgal etme, ezanı susturma, bayrağını indirme, devletini yıkma peşinde olanlarla nasıl mücadele ettiğini, edebileceğini Çanakkale'de ve İstiklal Harbi'nde göstermiş bir millettir.

"İSTEDİĞİNİZ KADAR F-16'LARINIZ OLSUN TANKLARINIZ OLSUN AMA YETMEZ"

Şunu ispat ettikler teknoloji her şey değildir istediğiniz kadar F-16'larınız olsun tanklarınız olsun ama yetmez 'İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek, sinede yüktür.' İstiklal Marşı'nı siz gerçekleştirdiniz bu meydanlarda millet göğsünü siper etti neticesini aldı.

"SON 2 YILDA YAPTIĞIMIZ ATAMA SAYISI 17 BİN KİŞİYİ BULDU"

2 bin 28 kişinin atamasını bugün gerçekleştiriyoruz. Bunlardan 419'u 15 Temmuz gazisi veya gazi yakını, 67'si de 15 Temmuz şehitlerimizin yakınıdır. Diğer atamalar da terörle mücadelede şehit olanların yakınlarından, mağdur, vazife ve hak malulü olarak kabul edilenlerden oluşuyor. Bugünkü atamayla birlikte sadece son iki yılda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yaptığımız atama sayısı 17 bin 74 kişiyi bulmuştur.

"DEVLETİN SAHİBİ MİLLETTİR"

Bana göre 15 Temmuz'un en önemli mesajlarından biri de şu; biz 200 yıldır 'devletin sahibi kimdir' ve 'Türkiye nasıl kurtulur' sorularını hep soran, bu sorulara cevap arayan bir ülkeydik. 15 Temmuz'da bu soruya kati bir cevap bulduk. Bu çok önemli; devletin sahibi millettir. Türkiye'yi kurtaracak yegane güç de milletin bizatihi kendisidir. 2010 yılından itibaren bu yapıya (FETÖ) karşı açık tavır almaya başladığımda, özellikle de 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimi ile birlikte net bir duruş sergilediğimde yanımda milletimden başka kimseyi bulamadım.
Kendi siyaset arkadaşlarımdan, muhalefet partilerinden, iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarından her çevreden pek çok kişi bunların üzerine çok gittiğimi, kendilerine haksızlık yaptığımı bana söylüyordu. Sadece milletim beni bu mücadelemde kayıtsız şartsız destekledi.
15 Temmuz darbe girişiminin ülkeyi ele geçirmekten ziyade, ülkede bir iç savaş çıkartmak amacı taşıdığı gayet açıktır. Çünkü bu ülkeyi az çok tanıyan herkes milletin, devleti bu alçaklara, zihnini ve gönlünü Pensilvanya'ya satmış bu hainlere teslim etmeyeceğini bilir.

"HAREMİMİZE GİRDİLER"

Bunlar bizim haremimize girdiler, ümmeti parçaladılar anneyi evladından karıyı kocasından ısmarla evlendirme törenleri yaptırdılar bunlar.

"BUNLAR SAPIK"

O kadar ileri gittiler ki Pensilvanya'dakinin şah damarından kendilerine daha yakın olduğunu söylediler. Kul'a şah damarından daha yakın olan Allah'tır. Bunlar sapık.

"İDAM KARARI PARLAMENTODA ALINACAK OLURSA ONARIM"

Dünyaya ve milletime sesleniyorum biz ihanet etmedik eğer etseydik şahsımı ve ailemi öldürmeye gelenleri güvenlik güçlerimiz ormanda yakaladılar onları öldürebilirlerdi ama öldürmediler gözaltına karakola oradan yargıya çıkardılar. Bu bizim asilliğimizden geliyor. Bizim 246 şehidimiz var o hainlerde kaç tane var 39 tane. Şimdi vatandaşımız haklı olarak idam diyor. Ben de diyorum ki hukuk sistemimizde parlamento kararını verir. Böyle bir karar alınacak olursa cumhurbaşkanı olarak bu karar bana geldiğinde ben de bunu onarım.

"KİMSE BİZE MAĞDUR EDEBİYATI YAPMASIN"

15 Temmuz gecesi 246 değil de 246 bin insanımız şehit olsaydı bu mesele üzerinden polemik üretenler acaba darbeyi kabul edecekler miydi? O zaman başka bir bahane bulacaklardı. O halde hiç kimsenin gözünün yaşına bakma hakkına sahip değiliz. Kimse bize mağdur edebiyatı yapmasın.

"YAKIN ARKADAŞLARIM ARASINDA VARSA ONLARA DA SESLENİYORUM"

Yakın arkadaşlarım arasında varsa onlara da sesleniyorum sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın arkadaş. Mağdur olduğunu mu iddia ediyor mektuplar geldi hepsi aynı kalıptan çıkmış. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz biz bir daha sokulmayacağız.

"TERÖRÜ KAYNAĞINDA KURUTACAĞIZ"

Emniyet teşkilatında ciddi bir değişim yapıldı bu yeni tayinlerle beraber inşallah terörle mücadelede farklı sürece giriyoruz. Artık sonuçla değil işin kaynağı neresiyse kaynakla mücadeleyi başlatacağız. Yani terörü kapıya dayandığı zaman değil kaynağında bunları kurutacağız.

"EL BAB'TAN SONRA MÜNBİÇ VE RAKKA'YA YÖNELECEĞİZ"

Suriye'ye niye girdik? DAEŞ Cerablus'ta durmadı gitti. Arkasından Rai orayı da DEAŞ terk etti. Durmadık Dabık DEAŞ'ın kutsalıydı. Dabık'tan da gittiler. Şimdi El Bab'a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli bir merkezi. El Bab'ı da onlar terk edecekler, mücadele öyle devam edecek. Ondan sonra Münbiç'e, Rakka'ya yöneleceğiz. Dün akşam Sayın Obama'yla uzun uzadıya bir görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimizle birlikte bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık. Şunu da söyleyeyim; PYD-YPG terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Rakka'da PYD-PKK, bunlar aynıdır zaten, YPG aynıdır, biz dedik ki 'Gelin sizle beraber Rakka'dan DEAŞ'ı atalım. Bunu biz sizlerle beraber hallederiz.' Bu gücümüz var. Bunlar nedir ya, basit bir terör örgütü. Bunların hepsi aynı.

"SİNCAR YENİ BİR KANDİL OLMA YOLUNDA"

Suriye ve Irak'ta, şu anda Kerkük'te, Musul'da, Telafer'de, Sincar'da bu mücadeleyi yine sürdüreceğiz. Niye? Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar'a müsaade edemeyiz, çünkü orada PKK var. "

SONRAKİ HABER