Demirtaş'tan bombacı ile ilgili yeni idda

Demirtaş, HDP'nin binalarına saldıran ve Başbakan Davutoğlu'nun DHKP-C'den tutuklandığını söylediği kişinin IŞİD ile ilgili bağlantısı olduğunu ileri sürdü.

F5HABER F5HABER
Demirtaş'tan bombacı ile ilgili yeni idda

Selahattin Demirtaş, HDP'nin Adana ve Mersin binalarına saldıran ve dün Başbakan Davutoğlu'nun DHKP-C'den tutuklandığını söylediği kişinin IŞİD ile ilgili bağlantıları olduğuna dair bilgilerinin olduğunu söyledi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Esenyurt'a bağlı Esenkent Mahallesi'nde bir taksi durağını ziyaret etti. Demirtaş'a taksicilerle birlikte çay içerek sorunlarını dinledi.

Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlığı binalarına yönelik saldırıların çok vahim olaylar olduğunu kaydeden Demirtaş, "Biz sağduyumuzu koruduk. Dosya ile ilgili gizlilik kararı verildi. Bu soruşturma niye gizlensin ki? HDP binalarına saldıran kişinin kimliği belliyse niye dosyayı gizliyorsun? Bize gelen bilgilere göre bu kişi Suriye'ye giriş çıkış yapmış. Bu kişinin bir yakını IŞİD'te şu anda militandır. Bu kişi de IŞİD bölgesinde bir süre kalmıştır. DHKP-C'li dedikleri kişi, Suriye'de IŞİD ile bağlantıları olduğu bilgileri bizde mevcut. Sessiz kalıyoruz diyorlar da olup biten herşey AKP'yi işaret ediyor, HDP'yi işaret etmiyor." dedi.

"114 YERDE HDP BİNASINA SALDIRI OLDU"

Başka bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, biz müdahale etmiyorsak çözüm süreci zarar görmesin diyedir. Ama yapılanları biliyoruz kaydediyoruz. Bu açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Selahattin Demirtaş, "Ne yapılıyormuş da müdahale etmiyormuş. 114 yerde HDP binasına saldırı oldu. Genel Merkezimiz saldırıya uğrağı. Adana ve Mersin İl binalarımız bombalandı. Biz barış ve kardeşlik duygusunu bütün Türkiye'ye yaydıkça tedirgin olanlar HDP'ye saldırıyorlar" cevabını verdi.

Selahattin Demirtaş, ziyaret sırasında taksici esnafının da sorularını yanıtladı. Demirtaş, sorulara zaman zaman esprili cevaplar verdi. Bir taksicinin kendisine yönelik suikast iddialarının hatırlatması üzerine Demirtaş, "Allah herkesi korusun. Önce Allah korur ama bizim asıl koruma ordumuz halktır" diye yanıtladı. Başka bir taksicinin "Su tabancası aldığınız doğru mu?" şeklindeki bir soruya ise Demirtaş, "Evet, varsa öyle bir suikast düşünen hiç şakamız yok ıslatırız" şeklinde espirili bir yanıt verdi. Ziyaretin sonunda Demirtaş ve taksiciler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler

SONRAKİ HABER