için kaldı

Demirtaş'tan Bahçeli'ye 'şerefsiz' yanıtı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun' diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Demirtaş 'Seçmenimize küfür hakaret edene bin misliyle aynen iade ediyorum. Seçim öncesi hırsızdan hesap sorarız deyip, seçim sonrası hırsızın sarayında zevki sefa sürenler midir şerefli olanlar?' dedi.

F5HABER F5HABER
Demirtaş'tan Bahçeli'ye 'şerefsiz' yanıtı

Demirtaş sorulara şu yanıtları verdi:
Soru: TSK bombalanan bölgelerde sivillerin olmadığını açıkladı. Bülent Arınç da 'bu alçakla yalandır' dedi. Siz ne diyorsunuz?
Bizim dünkü toplantılarımız sonrasından hava saldırılarında sivillerin katledildiği Zergele köyüne HDP heyetinin gitmesi kararlaştırıldı. Gidip olay yerinde katliamın yaşandığı yerde tespitler yapacaklar. Eğer Dışişleri Bakanlığı veya AKP yetkilileri veya Bülent Arınç arzu ediyorsa, gidip alçaklığı bizati yerinde görmek istiyorsa, buyursun gelsin. Alçaklık nedir, orada tespit edelim.
Biz ille öyle oldu demiyoruz, gidip göreceğiz. Buyursunlar heyetimize dahil olsunlar. Raporlasınlar, Türkiye'ye de dönüp açıklasınlar. Bir kaç gün sonra da raporları açıklayacağız.

BAHÇELİ'YE YANIT
HDP İstanbul'da üçüncü partidir. Bu Türkçe'yi doğru dürüst konuşamayan Türk milliyetçilerinden daha fazla oy almıştır. HDP İstanbul'un en fukara semtlerinden oy almıştır. Öyle üçüncü parti olmuştur. Elbette zenginler de HDP'ye oy vermiş olabilir. Hepsi bizim için çok saygındır. Seçmenimize küfür hakaret edene de bin misliyle de aynen iade ediyorum. Seçim öncesi hırsızdan hesap sorarız deyip, seçim sonrası hırsızın sarayında zevki sefa sürenler midir şerefli olanlar? Şeref kavramını kullanmaya kalkmasınlar, hadlerini bilsinler.

'Yalıda oturup HDP'ye oy veren şerefsizler...'

'Yalıda oturup HDP'ye oy veren şerefsizler...'



AKP 90'lara dönmek istiyor olabilir. Ama onlar şunu unutmasın. 90'lara döndürebileceğiniz bir siyasi ortam yok. Korkutabileceğiniz sindirebileceğiniz bir halk yok. Yoksa devlet aynı devlet. Siz 90'ları çok arzuluyorsunuz. Ama biz bunun önüne geçeceğiz.

KOALİSYON ÇALIŞMALARI
7 Haziran'dan bu yana aslında bir koalisyon var, AKP - MHP savaş koalisyonu. MHP seçim meydanlarında verdiği bütün sözleri unutarak, benimle yürü diyenleri Saray'ın bahçesine götürmüş durumda. Saray'ın bahçesinde nöbet tutmak için mi MHP seçmeni bunlara oy verdiler. Savaş koalisyonu kurulmuş durumda. Zannediyorum erken seçime bu savaş koalisyonuyla gidecekler.

Bir an önce Türkiye seçimini yapmalı. AKP'den kalıcı kurtuluşun önü açılmalıdır. Dün yaptığımız toplantıda, tüm teşkilatlarımız hazır olduklarını ifade ediyorlar. inşallah bu seçimde AKP, Türkiye'nin başına bela olmaktan çıkar. Fakat şunu da duymak istiyoruz AKP'den, kaç seçimde yenilirse yenilmiş sayılıyorsunuz?
SONRAKİ HABER