Başbakan Davutoğlu: AK Parti'den önce 1 Mayıs...

Başbakan Ahmet Davutoğlu , 1 Mayıs vesilesiyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen kahvaltı programında işçilerle bir araya geldi.

F5HABER F5HABER
Başbakan Davutoğlu: AK Parti'den önce 1 Mayıs...

Çankaya Köşkü'nde işçileri ağırlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs'ın artık çatışma ve gerilim günü olmaktan çıkıp bütün meydanlarda kutlanabilen emek ve dayanışma günü olması gerektiğinin altını çizdi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Ülkemize katkı bulunan tüm emekçilerin bayramını kutluyorum. Bütün işçilerimize çalışanlarımıza minnettarız. Bütün sendikalarımıza, çalışmalarımıza teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum.

AK PARTİ'DEN ÖNCE 1 MAYIS KAZANCILAR YOKUŞUYDU

Bizim için helal lokmadan daha kıymetli hiçbir şey yoktur. Allah helal lokmadan bizi ayırmasın. Helal ve haram kavramların karıştığı bir ortamda adaleti sağlamak mümkün olmaz. Her zeminde helal lokma yiyenlerin alınları paktır. Çok yakın zamana kadar işçinin emekçinin hak ve özgürlüklerinin engellendiği, 1 Mayıs'ın çatışma ortamı olduğu bir Türkiye vardı. AK Parti'den önce 1 Mayıs hep Kazancılar Yokuşu demekti. Toplu sözleşmelerin bir anlamı yoktu. İşçi ve işveren arasında hep husumet vardı.

VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİ YERİNE GETİRDİK

Demokrasimizle birlikte aşımız da büyüdü. Sizlerin emeğinizle birlikte bugün karşınızda IMF'ye borç veren bir Türkiye var. Yatırım ve üretimi teşvik ettik. İşçimizin emeğimizin emeğinin karşılığını vermeye çalıştık. 1 Mayıs'ta gururla huzurundayız. 1 Kasım seçimlerinde verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik. 2002-2015 yılları arasında ekonomimiz küresel krize rağmen büyümeye devam etti. Son günlerde bütün ekonomik verilerde olumlu bir seyir devam ediyor.

İNŞALLAH HER YIL SÜRER...

Sizlerin yüzü gülüyorsa bizim de yüzümüz güler, sizlerin evinde bahar güneşi doğarsa Çankaya'da da güneş doğar.Bu sene gerçekleştirilen bir çaba ile hep beraber konuştuğumuz bir çözüm çerçevesinde gösterilen mekanlarda, mutabık kalınan alanlarda 1 Mayıs'ın kutlanması dolayısıyla bütün sendikalarımıza, konfederasyonlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu güzel bir gelenek oldu. Umarım her yıl bu gelenek sürer, 1 Mayıs bir gerilim, çatışma günü, herkesin kaygı duyduğu, sokağa belki çıkmaktan çekindiği bir gün olmaktan çıkar ve 1 Mayıs bütün meydanlarda barış, huzur içinde, emekçilerin bir araya geldiği, emek ve dayanışma bilincinin yaygınlaştığı bir gün haline gelir. İnşallah nice 1 Mayıs'larda bir araya geliriz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin."

SONRAKİ HABER