için kaldı

Davutoğlu'ndan Gülen açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya seyahati öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

F5HABER F5HABER
Davutoğlu'ndan Gülen açıklaması!

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- Çözüm süreci bir hamlede halledilecek bir konu değil. Çözüm sürecini demokratikleşmenin doğal bir süreci gördük. Kamu düzeni olmazsa olmaz bir husustur, bunun için gerekli önlemleri aldık. Olumlu bir atmosfer var, bundan memnunuz.

FETHULLAH GÜLEN'İN İADESİ

- Türkiye'de hukuk sürecinin işleyişi bakımından hiç kimsenin pozitif veya negatif anlamda ayrımcı bir tutuma tabi olması söz konusu değil. Hiç kimse de imtiyaza sahip değil. Yani herhangi bir vatandaşımız hangi muameleyle hukuki süreci yürütüyorsa ve herhangi bir vatandaşımız hukuki bir süreçten nasıl etkileniyorsa ve hangi adımlar atılıyorsa Fethullah Gülen için de aynı uygulama yapılacaktır. Ortada bir mahkeme kararı var bununla ilgili atılacak adımlar konusunda da son derece açık hukuki gereklilikler var. Bunlar yapılır.

MECLİS KOMİSYONUNUN KARARI

- Dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nca, Yüce Divan oylamasının 5 Ocak Pazartesi gününe ertelenmesine ilişkin, "Gereksiz spekülasyonlar veya bu konularda yapılabilecek zamansız açıklamalar doğru değil. Bırakalım Soruşturma Komisyonu kendi çalışmasını tamamlasın. Soruşturma Komisyonu eğer bir erteleme kararı almışsa bu mutlaka kendi teknik bir süreciyle ilgilidir. Bu çerçevede Soruşturma Komisyonu'nun misyonu ve işleyişiyle ilgili tereddüt uyandıracak her türlü açıklamadan kaçınmak gerekir"

SONRAKİ HABER