için kaldı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Söz konusu vatansa gerisi teferruattır

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin eleştirilerinin ardından planlandığı şekilde MHP lideri ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır." dedi.

F5HABER F5HABER
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Söz konusu vatansa gerisi teferruattır

TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısının ardından, gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP'ye yönelik Twitter üzerinden yaptığı eleştiriler ve yarın ikili arasında daha önceden planlanmış görüşme anımsatılarak, bu durumda Devlet Bahçeli ile görüşüp görüşmeyeceği soruldu.

Kılıçdaroğlu, "Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır." karşılığını verdi.

"Polis arkadaşlarımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz"

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada ise Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit olan polislere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Ortaköy'deki terör saldırısının faili Abdülkadir Masharipov'un yakalanması dolayısıyla da güvenlik güçlerini tebrik eden Kılıçdaroğlu, "Güvenlik güçlerimize, özellikle İstanbul'daki polis arkadaşlarımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onları hep beraber alkışlıyoruz." dedi.

Polislerin zor şartlarda görev yaptığını, günün 24 saati çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, polise, askere sıkılan her kurşunun, millete sıkılmış demek olduğunu vurguladı.

"Bizim bayrağımıza karşı sorumluluğumuz var"

TBMM Genel Kurulunda Anayasa Değişikliği Teklifinin birinci tur oylamalarının tamamlandığına işaret eden Kılıçdaroğlu, başta partisinin grup başkanvekilleri olmak üzere tüm milletvekillerine CHP'ye yakışan çalışma ve mücadelelerinden dolayı teşekkür etti.

CHP'nin mücadelesinin Türkiye'nin bekası için olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Bizim mücadelemiz bayrak mücadelesi. Bizim mücadelemiz cumhuriyet mücadelesi, vatan mücadelesi. Onun için söylendi, biz de söylüyoruz; söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bizim mücadelemiz budur. Bizim tarihe, ülkemize, bayrağımıza, çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var. Biz muhalefeti bu sorumluluk anlayışı içinde yapıyoruz. Sarayda oda kapma muhalefeti değil vatan, millet, bayrak mücadelesi yapıyoruz." diye konuştu.

"Önce kendi tarihine saygı duyacaksın"

İktidarın eğitim politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Eğitim politikalarını şimdi baştan sona değiştiriyorlar. Yeni müfredat. Ne yapacaklarmış? Atatürk'ü, İnönü'yü kaldıracaklarmış. Kendi tarihine saygı duymayan bir siyasal iktidar, Türkiye'yi temsil edemez. Önce kendi tarihine saygı duyacaksın. Bu ülkenin kurtarıcıları, mücadele edenleri vardır. Neden kendi tarihinden kaçınıyorsun, neden utanıyorsun?"

"Hepimizin ortak sorunudur"

Anayasa değişikliği teklifinde karşı oldukları düzenlemeleri sıralayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının, bir partinin genel başkanı olmaması, tarafsız olması gerektiğini savundu.

"Bu anayasa değişikliği gerçekleşirse bir diktatör yaratırız, her şeye dokunan ama kendisine dokunulmayan bir diktatör yaratırız." diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer bu geçerse Meclisi mezara, demokrasiyi de tarihe gömmüş olacağız. Bu sorun CHP'nin değil, kendisini demokrat olarak gören, ülkesini, bayrağını seven, adını, kimliğini nasıl tanımlarsa tanımlasın hepimizin ortak sorunudur. İster kendini ülkücü, milliyetçi, devrimci, muhafazakar, dindar tanımla, nasıl tanımlarsan tanımla, ama sen şunu düşünüyorsan, 'Benim gibi düşünmeyen insanlar da düşüncelerini özgürce ifade etsinler, gün gelir benim üzerimde baskı kurulabilir, bütün baskılardan arınan bir Türkiye istiyorum' diyorsan buna hayır diyeceksin."

Muhabir: Hatice Özdemir-Seval Güler-Meltem Öztürk

SONRAKİ HABER