için kaldı

CHP'de Ankara savaşları

CHP'nin ‘fermuar' yöntemiyle kontenjanlı ön seçim yapacağı illerden biri de Ankara. Pazar günü yapılacak hakim gözetimindeki ön seçimin en çekişmeli geçeceği seçim bölgelerinden birisinin de Ankara 1. Bölge olacağı dile getiriliyor.

F5HABER F5HABER
CHP'de Ankara savaşları

7 Haziran seçimlerinde Ankara'yı temsilen 32 milletvekili Meclis'e gidecek. Başkent, Akyurt, Bala, Çankaya, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Haymana, Mamak, Polatlı, Sincan, Şereflikoçhisar ilçelerinin bulunduğu 1. Bölge 18, Altındağ, Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Kalecik, Kazan, Keçiören, Kızılcahamam, Nallıhan, Pursaklar, Yenimahalle ilçelerinin bulunduğu 2. Bölge ise 14 milletvekilini Meclis'e gönderecek.

CHP'nin ‘fermuar' yöntemiyle kontenjanlı ön seçim yapacağı illerden biri de Ankara. Pazar günü yapılacak hakim gözetimindeki ön seçimin en çekişmeli geçeceği seçim bölgelerinden birisinin de Ankara 1. Bölge olacağı dile getiriliyor. 1, 3, 5, 7. sıraların kontenjan adaylarına ayrıldığı Ankara 1. Bölge aynı zamanda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olmasından sonra, 'artık yeni CHP var' söylemi ile tasfiye edilen ve aralarında eski Genel Sekreter Önder Sav'ın da bulunduğu eski CHP yöneticilerinin yeniden var olma mücadelesi verecekleri bir ön seçime sahne olacak.

İLK ÜÇE GİREN MECLİS'E GİDER
CHP'nin mevcutta 6 milletvekilinin bulunduğu Ankara 1. Bölge'de milletvekili sayısı 2 arttı ve 18'e çıktı. 86 aday adayı 14 adayın seçileceği listede yer alabilmek için uğraş verecek. 4 sıra parti yönetiminin belirleyeceği kontenjan adaylarına ayrıldığı için ön seçimde ilk üç sırada yer alacak aday adaylarının Meclis yolunun açık olduğu vurgulanıyor.

Şimdi CHP kulislerinde cevabı merakla beklenen soru şu, "Ankara 1. Bölge'de ön seçimden çok bir tür var olma mücadelesi anlamına gelen liste savaşını kim kazanacak? ‘ESKİ' Mİ...

CHP'de partiye ve milletvekillerine yıllarca yön veren eski 'kudretli' Genel Sekreteri Önder Sav, eski Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, eski Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, Deniz Baykal ile ters düştükten sonra partiden ihraç edilen ve mahkeme kararı ile tekrar CHP'ye dönen eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomambay ve eski bakanlardan Mehmet Tez gibi isimlerin yer aldığı ‘eski' CHP temsilcileri mi ilk üçe girip Meclis yolunu tutacak?

YOKSA 'YENİ' Mİ?
Yoksa Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Kahramaraş Milletvekili Durdu Özbolat, eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Balyoz davasında 13 yıl hapis cezası aldıktan sonra yurt dışına çıkan ve yeniden yargılanıp beraat eden emekli Deniz Hakim Yarbay Tülay Delibaş, iş adamı İlyas Güven Eroğlu, eski Ankara Baro Başkanı Sema Aksoy gibi isimlerin yer aldığı ‘yeni' CHP temsilcileri mi ilk üçe girip Meclis'e gidecek?

SAV'IN SON HAMLESİ
CHP kulislerinde Ankara 1. Bölge ön seçiminde eski Genel Sekreter Önder Sav'ın, ilerleyen yaşına rağmen ya gücünü kaybetmediğini gösterip yeniden Meclis yolunu tutacağı ya da bir daha dönmemek üzere siyasi hayatına nokta koyacağı konuşuluyor. Buna yaklaşık 40 CHP'li üye sandıkta karar verecek. CHP kulislerinde yaşları ilerlemesine rağmen eski yöneticilerin yeniden Meclis'e dönme isteğinin olası bir seçim başarısızlığında CHP liderinin istifası sonrası yeniden partiye hakim olma isteğinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

SONRAKİ HABER