için kaldı

Bülent Arınç meydan okudu

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nın milletvekili aday tanıtımı törenine muhalefete yüklendi.

F5HABER F5HABER
Bülent Arınç meydan okudu

Arınç, muhalefetin tek başına iktidarı hedefleyemediklerini öne süren Arınç, "13 yıldan beri benim genel başkanlarım 'Birinci parti olamazsam siyaseti bırakırım' diyor. Hanginiz söyleyebildiniz bunu. Kapağı atmışsınız bir yerde genel başkanlığa dünya gitse umurunuz da değil. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığında yeni ve güçlü iktidarımız için yolumuz açık olsun" dedi

AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nın milletvekili aday tanıtımı töreni Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı törende AK Parti Manisa Milletvekili ve parti MYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, ilçe başkanları, belediye başkanları ile AK parti Milletvekili adayları da hazır bulundu. AK Parti milletvekili adayları kürsüye çıkarak partililere tanıtıldı.

Törende konuşan Bülent Arınç, ilk olarak partisinin Manisa'daki 9 milletvekili adayına başarı dileyip koordineli çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Partisini üç dönem kuralı nedeniyle seçimde son noktaya geldiğini söyleyen Arınç, "Siyasette bir noktaya geldik. 13 senede 9 tane büyük zafer gösterdi. 13 yıldır iktidarda olan partinin mensubuyuz. Türk siyasi hayatında bunun örneği yok. Bunu AK Parti'ye nasip etti. Bunun kurucu olarak bu dönem aktif siyasette yokuz. Geriye baktığımızda yaptığımız işleri gördükçe mutlu olacağım" diye konuştu.

Seçimlerden sonra Manisa'ya gelmeyi düşündüğünü ifade eden Arınç, "Annem, babam ve çocuğumun mezarları burada. Gidecek başka yerim yok. İnsanlarını, köylerini, kasabaları seviyorum. Manisa ile birlikte olursam hayatımın en mutlu anını yaşayacağım" dedi.

SİYASETÇİNİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Bir siyasetçinin arkasında güzel izler bırakması gerektiğini söyleyen Bülent Arınç, "Hayırla anılabilmelidir. Hizmetlerinden bahsedilmelidir. Geçmişte bunun gibi siyasetçilerimiz çok var. İzmir tarafından Manisa'ya gelsem üzerinden geçen her yol, gördüğüm her okul, her fakülte bizim dönemimizde yapılmıştır. TOKİ'leri görsem, bölünmüş yolların üzerinden geçsem, Gördes Barajı'na baksam bizim eserimizdir. AK Parti'nin damgası vardır. 13 yıl iktidarımızda 100 yılda Manisa'ya yapılamayan ne varsa yaptık" diye konuştu.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Bir anısından bahsederek gözyaşlarına hakim olamayan Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle konuştu:

"Ben Manisa için ne kadar çalışırsam; Balıkesir, Muğla ve Aydın için de çalışırdım. Aynı şekilde Bursa'da, Balıkesir'de gelir, Manisa için çalışırdı. Kendi arabaları ile gelirlerdi. Servetini kaybedenler oldu. Ama dava öyle bir davadır. 1986 bir ara seçim oldu. Ben Manisa'da 1. bölgede adaydım. Kendi imkanlarımız çalışma yapıyoruz. Bursalılar bize yardıma geliyordu. Köylere kasabalara gidip çalışmalara yardım ediyorlardı. Ahmet Akyol isimli bir arkadaşımız üç gün önce aldığı arabasıyla, içinde eşi ve kızlarıyla birlikte Manisa'ya siyasi çalışmamız için yola çıktılar. Ancak Akhisar civarında kaza geçirdiler. Arabanın içindeki tüm ailesi ve kendisi rahmetli oldu. Kabristanına giderek mezar taşına baktım. Ahmet 29, karısı 19 yaşında, kızlarının birisi 4 diğeri 2 yaşındaydı. Hepsi hayatını kaybetti. Onlar Manisa'ya geliyorlardı. Allah rahmet eylesin. Böyle bir şuurla ve inançla cihadın topla kalkanla yapılmadığını, gerçek cihadın hakikatin aydınlatılması, iyiliğin ve güzelliğin yapılmasıyla olduğunu biliyordum. Ben bu arkadaşımın mezarını hep ziyaret ederim. Onlar bizim dava arkadaşlarımızdı. Bütün arkadaşlarımıza gerçek cihadı yapmanın mücadelesini vermeye çalıştık."

"HİÇBİR ZAMAN ÇIKARIMI DÜŞÜNMEDİM"

Siyaset hayatı boyunca vicdanın hep rahat olduğunu vurgulayan Arınç, "Kızdığım, güvendiklerim oldu. Şahsi çıkarım olmadı. Kendim için bir menfaat temin etmedim. 'Her zaman hakikati söyledi' denildiğini görüyorum. Bundan mutluyum. Beni milletvekili, TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı sizler yaptınız. O günden bu yana Manisa'da çok eser yapıldı. Ben kendi cebinden birkaç küçük hayırdan başka katkı sağlamadım" dedi.

Önümüzdeki hafta içinde üç ayların başlayacağının hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Üç aylar recep, şaban ve ramazan. Süratle geçer. 7 Haziran'da seçimlere gideceğiz. 8 Haziran'da iktidar olduğumuzu göreceğiz" diye konuştu.

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Konuşmasında muhalefete yüklenen Bülent Arınç, "Muhalefet koalisyon kurmak istiyor. Eski günlere dönmek istiyor. Türkiye maalesef koalisyondan çok çekti. Türkiye'yi mahvettiler. Bitirdiler, fakirleştirdiler, yoksullaştırdılar, terörü bela ettiler. Ne yaptıysak tek başımıza iktidarda yaptık. Tek başına iş başına dedik, 13 senede memlekete çok büyük hizmetler ettik. HDP yüzde 10'nu aşma gayretinde, MHP yüzde 15'i aşmanın gayreti içinde. Kılıçdaroğlu ilk defa yüzde 35 gibi bir laf söyledi. 'Ondan fazlasını da istemem' diyor. Bunun gerçek manası şudur. Bunlar koalisyon istiyor. Eski DSP, MHP ve ANAP koalisyonları gibi. Eski 3 partili, 4 partili, 5 partili koalisyonlar gibi. Ortadaki varlığı bölüşüp, paylaşmak istiyor. Onların derdi 78 milyon vatandaşımız değil. Onların derdi kendi aralarındaki çıkardan, ceplerine daha çok pay koyabilmek" dedi.

MEYDAN OKUDU

Muhalefete meydan okuyan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Koalisyon değil, tek başına iktidar. Hatta o kadar iddialıyım ki hangi parti olacaksa tek başına iktidar olmalı. Var mı babayiğit içerinizde? HDP 'Ben tek başıma iktidar olacağım' diyebiliyor musun? MHP diyebiliyor musun? CHP diyebiliyor musun? Sen söylediğin oy oranlarıyla sadece muhalefette koalisyon partisi olursun. Allah'a çok şükür. 13 yıldan beri benim genel başkanlarım 'Birinci parti olamazsam siyaseti bırakırım' diyor. Hanginiz söyleyebildiniz bunu? Hanginizin cesareti var? Kapağı atmışsınız bir yerde genel başkanlığa, dünya gitse umurunuz da değil. Kendinizi alkışlatmaktan başka yaptığınız bir şey yok. Millet yolunda fedakarlığı, feragatı AK Parti gösteriyor. Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında yeni ve güçlü iktidarımız için yolumuz açık olsun" diye konuştu.

Konuşmasını ardından Bülent Arınç'a İl Başkanı Zülfikar Gürcan tarafından Çini vazo hediye edildi. Bülent Arınç daha sonra AK Parti Manisa Milletvekili adayları Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, Şule Tunalı, İsmail Bilen, Musa Yılmaz, Güzide İçen Kasap, Bilal Temel ve partili yöneticiler birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek salondan ayrıldı.

SONRAKİ HABER