"Bu yaz AK Parti için sıcak geçecek"

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında 29 Nisan'da yapılan AK Parti MKYK toplantısının parti içinde bir kırılma noktası olduğunu belirtti. Selvi yazısında "AK Parti'deki sürprizlere hazır olun" dedi.

F5HABER F5HABER
"Bu yaz AK Parti için sıcak geçecek"

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) il ve ilçe başkanlarını görevden alıp atama yetkisinin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasında sorunlar olduğu konuşulan Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan alınmasını, "AK Parti'de bu yaz sıcak geçecek" diye yorumladı.

Söz konusu yetki 29 Nisan'da genel başkandan alınarak yeniden MKYK'ya verilmişti. Bu gelişme Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki uyuşmazlığın son emaresi olarak yorumlanmıştı.

Selvi ‘AK Parti sürprizlere gebe' başlıklı yazısına "Dokunulmazlık dosyaları ve yeni anayasa nedeniyle siyasette bu yaz sıcak geçecek. AK Parti'de ilginç şeyler oluyor. AK Parti geleneğinde görmeye alışık olmadığımız gelişmeler yaşanıyor. Görünen o ki, bu yaz AK Parti açısından sıcak geçecek" diye başladı.

"Zaten dokunulmazlıklar ve yeni anayasa nedeniyle önemli gelişmeler bekleniyordu" diyen Selvi, "Ama siz asıl AK Parti'deki sürprizlere hazır olun. Çünkü 29 Nisan tarihli MKYK toplantısı, bir kırılma noktası oldu. AK Parti siyaseti açısından artık bir 29 Nisan öncesi var, bir de 29 Nisan sonrası. Bu yaz siyaset çok şeye gebe" ifadelerini kullandı.

Yazının devamını okumak için tıklayın

SONRAKİ HABER