için kaldı

Bozdağ'dan savcı Öz'e eleştiri

Adalet Bakanı Bozdağ, "Savcı Zekeriya Öz, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla maalesef tarafsız ve bağımsız bir şekilde görev yapmadığını ortaya koymaktadır" dedi.

F5HABER F5HABER
Bozdağ'dan savcı Öz'e eleştiri

BOLU (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  "Bolu cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla maalesef tarafsız ve bağımsız bir şekilde görev yapmadığını ortaya koymaktadır" dedi.

Bozdağ, Bolu Cumhuriyet Savcısı Öz'ün Twitter'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki açıklamalarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yargı görevi yapanların tarafsız ve bağımsız  olmalarının son derece önemli olduğunu söyledi. 

Tarafsızlığa ve bağımsızlığına gölge düşürecek her türlü söylemden, eylemden uzak durmalarının hukukun gereği olduğunu anlatan Bozdağ, "İnsanlarımız yargı görevi yapanlara güvenemediği zaman orada adaleti tesis etmenin imkanı yoktur. Bolu cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla maalesef tarafsız ve bağımsız bir şekilde görev yapmadığını ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu. 

Bozdağ, Adalet Bakanı olarak bir cumhuriyet savcısını bu yönde eleştirmesinin hoşuna gitmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ama maalesef ortaya çıkan fotoğraf, son derece üzücü, demokrasi ve hukuk devletimiz için de çok kötü bir örnek teşkil etmiştir. Savcılar, başbakanlarını tehdit edecek, sosyal medya üzerinden yorumlar yaparsa o zaman kendi içinde tarafsızlığını kaybetmiş demektir. Sevmediği, değer vermediği, kin duyduğu, nefret ettiği kişilere karşı sıfatlarına rağmen birtakım subjektif değerlendirmeler ve eylemler yapabilir demektir bu. Bugün, sayın savcı sevmediği için Başbakan'ı tehdit edebiliyorsa sıradan bir vatandaşla arasında ihtilaf olduğu zaman herhalde o vatandaşa dünyayı dar eder. O yüzden Zekeriya Öz, hukukun içinde kalmaya ve hukuka saygı çerçevesinde hareket etmeye mecburdur. Onun burada seçme hakkı yoktur ama maalesef yaptığı açıklamalar ve ortaya koyduğu eylemlerle cumhuriyetin savcısı, tarafsız ve bağımsız bir hukuk adamı olma kimliğini yitirmiştir."

- "HSYK bu konuda gereğini yapmadı"

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bugüne kadar bu konuda gereğini yapmadığını ifade eden Bozdağ, "HSYK, hukuk devletinin sigortasıdır. Hukukun dışına çıkanlara hukuku öğretecek yargı görevi yapanlar bakımından yegane mercidir. Maalesef bu konuda duyarlı bir tutum ortaya koyamamıştır" diye konuştu. 

SONRAKİ HABER